fbpx

Ohjaajaesittelyssä Kirsti Kokko

Nainen ottaa selfien tikapuiden edessä.
Kaisankodissa Pysyvään muutokseen -kursseja ohjaava kokenut työfysioterapeutti Kirsti Kokko suosittelee kurssia kaikille, jotka kamppailevat terveyden ja arjen haasteiden kanssa.

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen työfysioterapeutti Kirsti Kokko ja työskentelen Kaisankodissa Espoossa.

Minkälaisia haasteita Pysyvään muutokseen -hyvinvointikursseille osallistujilla on? 

 Tyypillisiä haasteita ovat esim. säännöllisen liikuntaharrastuksen puuttuminen tai vaikeudet liikkumaan lähtemisen suhteen. Tunnesyöminen, epäsäännöllinen syöminen tai herkkujen syömisen heikko hallinta ja luonnollisesti näistä aiheutuvat painon hallinnan ongelmat. Tilanteen kruunaa vielä unihäiriöt, jatkuva väsymys ja kaikenlaiset riittämättömyyden tai häpeän tunteet.  

Kenen mielestäsi kannattaa hakea Pysyvään muutokseen -kurssille? 

Ihan perus Pertsan tai Maijan, jolla on pieniäkin arjen haasteita, jotka estävät terveyttä ylläpitävän tai sitä edistävän tyydyttävän elämän.  

Minkälaisia oivalluksia osallistujat ovat tehneet kursseilla?

 ”Less is more” – vähempikin riittää. Että kaikkea ei pidä eikä kannata muuttaa samalla kertaa. Että itsestä voi ja kannattaa pitää huolta. Että muutkin ihmiset painivat hyvin samankaltaisten ongelmien parissa. Mitään ei tarvitse hävetä ja itsensä voi todella hyväksyä juuri sellaisena kuin on, vaikka tunnistaisikin muutostarvetta elintavoissaan. Että jokainen meistä on yhtä arvokas ja itselleenkin voi olla armollinen.   

Mikä on mielestäsi parasta teidän kurssikohteessanne?

Luonnonläheisyys sekä Kaisankodin eli Kaisa Kallion kansalaislahjasäätiön oma sekä Backbyn kartanon ainutlaatuinen historia, jotka tukevat kurssitoimintaa. Kaisa Kallion kansalaislahjakeräyksestä alkunsa saanut lepo- ja hoitopaikka elämässä ja työssä uupuneille naisille on vuosien saatossa muuntunut monipuoliseksi kuntoutumiskeskukseksi myös miehille. Missio on yhä ajankohtainen.   

Miten tämä kurssi eroaa perinteisestä elintapaohjauksesta?

 Kurssille osallistujat ovat jo lähtökohtaisesti tietoisia siitä, ettemme pyri antamaan valmiita ratkaisuja tai  uutta temppuvalikoimaa kenellekään. Sen sijaan harjoittelemme monenlaisia käytännön harjoituksia, kuten itsensä havainnointia, läsnäolon taitoa, sitä miten voit löytää motivaation muutokseen omista arvoista käsin ja sitoutua niihin paremmin. Oman mielen kontrollin heikentämistä sekä itsensä täydellistä hyväksymistä  kaikesta huolimatta.   

Mikä on mielestäsi parasta näiden kurssien ohjaamisessa?

Se, että kurssille osallistujat ovat tulleet paikalle omasta tahdostaan ja ovat jo valmiiksi orientoituneet juuri psykologisen joustavuuden taitojen harjoittamiseen. Kaikilla on jotain kokemusta ”romahtaneista uusista elämän aluista”, joko lukuisista muotidieeteistä tai liikuntaharrastusten kariutumisesta. Kurssin punainen lanka on juuri niiden taitojen ymmärtäminen ja kehittäminen, jotka tukevat omaa kasvua ja edistävät luontevasti terveyttä ja hyvinvointia. On aina yhtä inspiroivaa nähdä miten kurssilaiset alkavat kukoistaa ihan silmissä, kun he kykenevät päästämään irti pinttyneistä uskomuksistaan tai kontrolloivista ajatuksistaan. Se on ihan huippua ja parasta ikinä!

Hae keväällä 2021 Kaisankodissa alkavalle Pysyvään muutokseen -kurssille täältä

15.-18.2.  /  28.-30.4.  /  11.-13.8.

(hakuaika päättyy su 3.1.)