NÄIN HAET

1. Etsi sopivat kurssit ja täytä hakemus

Ennen hakemista tutustu huolellisesti kurssien sisältöön. Etsi itsellesi mieleiset kurssit kurssikalenterista ja tarkista, että pääset varmasti mukaan hakemiesi kurssien kaikille kolmelle lähijaksolle. Voit hakea kerralla enintään kolmelle (3) kurssille, joista yhden voit merkitä ensisijaiseksi toiveeksi. 

Kerro hakemuksella lyhyesti tilanteestasi (taloudellinen, terveydellinen, sosiaalinen) sekä miksi haet taloudellisesti tuetulle kurssille ja kaipaat hyvinvoinnin ja elintapojen ohjausta. Ilmoita hakemuksella toimiva sähköpostiosoitteesi, johon saat vahvistuslinkin hakemuksen jättämisen jälkeen. Kaikki hakemukset käsitellään viikon sisällä hakuajan päättymisestä.

2. Valintakriteerit

Valinnat tehdään heti hakuajan päättymisen jälkeen kurssikohtaisesti terveydellisin, taloudellisin ja sosiaalisin perustein. Valinnoissa painotetaan hakijan taloudellista asemaa sekä tarvetta ja motivaatiota hyvinvoinnin ohjaukseen.

Esteitä valinnalle ovat voimassa oleva karenssi aiemmasta tuettuun toimintaan osallistumisesta (aikuisten kursseille 2 vuotta) tai suuri määrä samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia hakijoita, jolloin ryhmäkokojen puitteissa kaikkia ei ole mahdollista valita. Ensisijalla ovat ensimmäistä kertaa tuettuun toimintaan hakevat. Hakijalle ei voida myöntää kurssitukea, mikäli hänellä voidaan katsoa olevan taloudellisesti mahdollista hakeutua omin varoin kustannettaviin hyvinvointipalveluihin.

Tällä hetkellä aikuisten hyvinvointikurssille ei valita henkilöitä, jotka ovat jo aiemmin osallistuneet arvo- ja hyväksyntäpohjaisen konseptin mukaiselle kurssille vuosina 2018-2020.

3. Päätös valinnasta

Päätös valinnasta lähetetään vain myöntävän päätöksen saaneille viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Valintapäätös (kutsu ja lasku omavastuuosuudesta) lähetetään pdf-tiedostona osoitteesta no-reply@lotu.lomajarjestot.fi ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tarkista aika ajoin roskapostisi, ettei myönteinen valintapäätös mene roskapostiin tietokoneesi asetusten takia (erityisesti gmail- ja kunnallisorganisaatioiden osoitteet).

Mikäli peruutuksia hakemallesi kurssille tulee kutsukirjeiden lähettämisen jälkeen, sinuun voidaan olla yhteydessä myös peruutuspaikan vastaanottamisesta.

4. Omavastuun maksaminen

Omavastuun eräpäivä on 10 vrk laskun saapumisesta. Kun olet maksanut laskun ja suoritus on saapunut PHT:n tilille, lähetetään osallistumisestasi tiedot kurssin järjestävälle kohteelle. Kohde lähettää kaikille valituille osallistujille kutsukirjeen ja infomateriaalia kurssiin liittyen viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. 

Jätä hakemus tästä

Voit hakea kaikille tällä hetkellä haussa oleville aikuisten hyvinvointikursseille alla olevan linkin kautta.

Täytä hakemus huolellisesti!

Tutustuthan tarkasti aikuisten hyvinvointikurssin sisältöön ennen hakemuksen jättämistä. Kerro hakemuksella lyhyesti tilanteestasi (taloudellinen, terveydellinen, sosiaalinen) sekä miksi haet tuetulle kurssille ja kaipaat elintapaohjausta.

HUOM! UKK-instituutin testaa liikkumisesi -verkkosovellus on tällä hetkellä pois käytöstä. Voit tehdä oman arvion liikkumisesi määrästä hakemuksen vaihtoehtojen mukaan. 

Tarkista lähijaksojen ajankohdat

Aikuisten hyvinvointikurssit koostuvat kolmesta (3) lähijaksosta. Kurssin aloittamisen jälkeen lähijaksojen ajankohtia ei voi enää vaihtaa, joten tarkistathan ennen hakemuksen jättämistä, että hakemiesi kurssien kaikkien lähijaksojen ajankohdat sopivat sinulle.

Ilmoita toimiva sähköpostiosoite

Ilmoitathan hakemuksella sellaisen sähköpostiosoitteen, jota luet säännöllisesti. Vältä kunnallisorganisaatioiden osoitteita, sillä ne suodattavat viestimme yleensä kokonaan pois.

Jäikö kysyttävää?

Etsi vastaus usein kysytyistä kysymyksistä tai ota meihin yhteyttä asiakaspalvelu@pht.fi tai 020 144 1310 (arkisin klo 13-15.30)