NÄIN HAET

Hakemuksen täyttäminen

Etsi itsellesi mieleisiä kursseja hakukalenterista. Jätä hakemus vain sellaisille kursseille, joiden sijainti ja kaikkien lähijaksojen ajankohdat sopivat sinulle. Voit hakea kerralla enintään kolmelle (3) kurssille, joista yhden voit merkitä ensisijaiseksi toiveeksi. 

Kurssien hakuajat päättyvät pääsääntöisesti kaksi (2) kuukautta ennen kurssin alkua.

Kurssipaikkojen myöntäminen

PHT:n hyvinvointikurssit ovat taloudellisesti tuettua toimintaa, joka rahoitetaan sosiaali- ja terveysministeriön myöntämällä avustuksella. Kurssipaikat myönnetään terveydellisin, taloudellisin ja sosiaalisin perustein. Valinnoissa painotetaan hakijan taloudellista tilannetta sekä tarvetta ja motivaatiota hyvinvoinnin ja elintapojen ohjaukseen. Etusijalla ovat ensimmäistä kertaa tuettuun toimintaan hakevat. Jos kurssille hakee suuri määrä samankaltaisessa tilanteessa olevia henkilöitä, kaikille ei ole ryhmäkoon (max. 16) puitteissa mahdollista myöntää paikkaa.

Kurssitukea ei myönnetä, jos:

  • Hakija on osallistut PHT:n aikuisten hyvinvointikurssille vuonna 2018 tai sen jälkeen. PHT:n kurssit eivät ole tarkoitettu toistuvaisluontoiseksi tueksi.
  • Hakija on osallistunut toisen järjestön (Hyvinvointilomat ry, Solaris-lomat ry, MTLH ry ja Naisen Yhdessä ry) taloudellisesti tuettuun toimintaan viimeisen kahden (2) vuoden aikana TAI hänellä on useita aiempia myönteisiä tukipäätöksiä. Kurssi- tai lomatukea saaneiden tiedot näkyvät kaikille samaa hakujärjestelmää käyttäville järjestöille, ja ne vaikuttavat tuen myöntämispäätöksiin.
 
  • Hakijan taloudellinen tilanne mahdollistaa omin varoin kustannettaviin hyvinvointipalveluihin hakeutumisen.

Ilmoitus valintapäätöksestä

Käsittelemme kaikki saapuneet hakemukset kurssin hakuajan päättymisen jälkeen. Hakemusten määrästä johtuen ilmoitamme päätöksestä vain kurssipaikan saaneille hakijoille viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Sinuun voidaan olla yhteydessä myös tämän jälkeen, mikäli hakemallasi kurssilla vapautuu peruutuspaikkoja.

Jos haluat tarkistaa hakemuksesi tilanteen, asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään.

Kurssipaikan vastaanottaminen

Myönteinen valintapäätös ja lasku omavastuuosuudesta lähetetään hakemuksella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Viesti saapuu osoitteesta no-reply@lotu.lomajarjestot.fi. Tarkistathan myös roskapostikansiosi.

Vahvistat osallistumisesi maksamalla laskun eräpäivään mennessä. Omavastuun eräpäivä on pääsääntöisesti kymmenen (10) vuorokautta laskun saapumisesta.  Kurssikohde lähettää kaikille osallistujille infokirjeen ja tarkemman ohjelman viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen ensimmäistä lähijaksoa.

Ottamalla tuetun kurssipaikan vastaan sitoudut osallistumaan kurssin lähijaksoille täysipainoisesti. Mikäli et voi ottaa sinulle tarjottua kurssipaikkaa vastaan, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Jätä hakemus tästä

Voit hakea kaikille tällä hetkellä haussa oleville aikuisten hyvinvointikursseille alla olevan painikkeen kautta. Hakulomake avautuu uuteen ikkunaan.

Jäikö kysyttävää?

Etsi vastaus usein kysytyistä kysymyksistä tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@pht.fi