Isä nostaa pientä poikaa ilmaan. Pojalla on kädessä jalkapallo ja molemmat nauravat.
bg_bow_2

NÄIN HAET

1. Valitse sopivat kurssit ja täytä hakemus

Ennen hakemista tutustu huolellisesti perhekurssien sisältöön. Etsi kurssitarjonnasta perheellenne mieleiset kurssit ja siirry täyttämään sähköinen hakulomake. Voitte hakea kerralla enintään kolmelle (3) kurssille, joista yhden (1) voit merkitä ensisijaiseksi toiveeksi. Hakuajan päätyttyä kurssit poistuvat haettavissa olevien kurssien luettelosta. Kaikki hakemukset käsitellään viikon sisällä hakuajan päätyttyä.

Kerro hakemuksella lyhyesti perheenne tilanteesta (taloudellinen, terveydellinen, sosiaalinen) sekä miksi haette perhekurssille ja kaipaatte hyvinvoinnin ja elintapojen ohjausta. Varmistathan myös, että ilmoitat tulotiedoissa hakijoiden nettotulot (eli verojen jälkeen jäävä osuus).

Hakemuksen jättämisen jälkeen saat vahvistussähköpostin, jossa olevaa linkkiä klikkaamalla vahvistat sähköpostiosoitteesi oikeaksi.

2. Valintakriteerit

Valinnat tehdään kurssikohtaisesti terveydellisin, taloudellisin ja sosiaalisin perustein. Valinnoissa painotetaan perheen taloudellista tilannetta sekä tarvetta ja motivaatiota elintapamuutoksiin. Esteitä valinnalle ovat voimassa oleva karenssi aiemmasta tuettuun toimintaan osallistumisesta (perhekursseille 1,5 vuotta) tai suuri määrä samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia hakijoita, jolloin ryhmäkokojen puitteissa kaikkia ei ole mahdollista valita. Ensisijalla ovat ensimmäistä kertaa tuettuun toimintaan hakevat perheet. Perhettä ei voida valita kurssille, mikäli voidaan katsoa, että perheellä on taloudellinen mahdollisuus hakeutua omin varoin kustannettaviin hyvinvointipalveluihin.

Tällä hetkellä kursseille ei valita perheitä, jotka ovat jo osallistuneet saman sisältöiselle kurssille vuonna 2020 tai sen jälkeen.

3. Päätös valinnasta

Päätös valinnasta lähetetään vain myöntävän päätöksen saaneille perheille viikon kuluessa kurssin hakujärjestelmässä ilmoitetun hakuajan päättymisestä. Valintapäätös (kutsu ja lasku omavastuuosuudesta) tulee pdf-tiedostona osoitteesta no-reply@lotu.lomajarjestot.fi. Tarkista aika ajoin roskapostisi, ettei myönteinen valintapäätös mene roskapostiin sähköpostisi asetusten takia.

4. Omavastuun maksaminen

Omavastuun eräpäivä on 10 vrk laskun saapumisesta. Kun olet maksanut laskun ja suoritus on saapunut PHT:n tilille, osallistumisenne vahvistetaan perhekurssin järjestävälle kohteelle. Kohde lähettää kaikille valituille perheille kutsukirjeen ja mahdollisesti muuta materiaalia kurssiin liittyen viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Huomioithan, että kurssin saaminen tuetusti omavastuuosuuden hinnalla edellyttää kaikkeen ohjelmaan osallistumista.

Jätä hakemus perhekursseille tästä

Hakujärjestelmä avautuu erilliseen ikkunaan.

Jäikö kysyttävää?

Etsi vastaus usein kysytyistä kysymyksistä tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@pht.fi