

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET
Kenelle PHT:n hyvinvointikurssit on tarkoitettu?
PHT:n taloudellisesti tuetut hyvinvointikurssit on tarkoitettu työikäisille ja lapsiperheille, jotka kaipaavat tukea oman hyvinvoinnin parantamiseen ja terveellisten elintapojen omaksumiseen, ja joiden ei ole mahdollista hakeutua omin varoin kustannettaviin hyvinvointipalveluihin. Lue lisää aikuisten ja perheiden kurssien alasivuilta.
Miten kursseille haetaan? Millä kriteereillä kurssien osallistujat valitaan?
Lisätietoa kursseille hakemisesta ja valintakriteereistä löydät aikuisten ja lapsiperheiden kurssien hakuohjeista.
Ovatko PHT:n kurssit tuettuja lomia?
PHT:n hyvinvointikurssit eivät ole lomatoimintaa, vaan tavoitteellisia terveyden edistämisen kursseja. Kurssit on tarkoitettu henkilöille ja perheille, jotka haluavat sitoutua kaikkeen kurssin tarjoamaan ohjelmaan ja ovat motivoituneita työskentelemään omaan arkeen, hyvinvointiin ja elintapoihin liittyvien asioiden parissa. Jos sinä tai perheesi kaipaatte ensisijaisesti lomaa ja virkistystä, oikea tukimuoto on tällöin sosiaalisten lomajärjestöjen tuetut lomat. Niistä löydät lisätietoa osoitteessa www.lomajarjestot.fi
Pitääkö olla palkansaaja tai ammattiliiton jäsen, että voi hakea PHT:n kursseille?
PHT:n kursseille voivat hakea kaikki työikäiset (palkansaajat, työttömät, yrittäjät, opiskelijat) ja lapsiperheet. Hakeminen tai valinta kursseille ei edellytä ammattiliiton jäsenyyttä. Jotkin ammattiliitot saattavat kuitenkin myöntää jäsenilleen lisätukea kurssien omavastuumaksuihin ja matkakuluihin.
Voiko aikuisten kurssille hakea, jos on jo eläkkeellä?
PHT ry saa rahoitusta työikäisten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin tukemiseen. Kursseille ei valitettavasti voi tulla valituksi, mikäli on jo eläkkeellä eikä ole enää aikeissa palata työelämään.
Kuinka usein PHT:n kursseille voi hakea?
PHT:n kurssit ovat saman karenssijärjestelmän piirissä kuin sosiaalisten lomajärjestöjen tuetut lomat. Karenssikäytännön mukaan aikuisten kurssille voi tulla valituksi aikaisintaan, kun edellisestä tuettuun toimintaan osallistumisesta on kulunut 2 vuotta. Perheiden kursseille karenssi on 1,5 vuotta.
Huomioithan, että PHT:n kurssit eivät lähtökohtaisesti ole tarkoitettu toistuvaisluontoiseksi tueksi, ja että hakijavalinnoissa etusijalla ovat aina ensikertalaiset hakijat.
- Tällä hetkellä aikuisten kursseille ei valita henkilöitä, jotka ovat jo osallistuneet samalle kurssille vuosina 2018-2021.
- Perhekursseille ei valita perheitä, jotka ovat jo osallistuneet saman sisältöiselle kurssille vuonna 2020 tai sen jälkeen.
Ovatko aikuisten kurssit kuntoutusta? Voiko kurssille saada KELA:n kuntoutustukea tai päivärahaa?
PHT:n kurssit eivät ole kuntoutusta, vaan vapaa-ajalla tapahtuvaa järjestötoimintaa. Kursseilla ei ole yhteyttä KELA:n toimintaan, eikä osallistuja tai hänen työnantajansa voi saada kurssipäivien ajalta KELA:n tukea.
Pitääkö aikuisten kurssille osallistuakseen käyttää lomapäiviä tai ottaa töistä palkatonta vapaata?
PHT:n kurssit ovat vapaa-ajalla tapahtuvaa järjestötoimintaa ja jokainen kurssilainen määrittelee itse, milloin voi osallistua kurssille. Suurin osa työssäkäyvistä kurssilaisista osallistuu kurssille vuosiloma- tai vapaapäivien aikana.
Kuinka kauan hyvinvointikurssin hakemuksella ilmoitetut tiedot säilytetään PHT:ssa?
Kaikki hakijatiedot säilytetään hakemuksen saapumispäivästä lukien kuluvan vuoden ajan + kuusi (6) vuotta, jonka jälkeen tiedot poistuvat automaattisesti. Tietoja käsitellään vain toiminnan järjestämiseen liittyvissä yhteyksissä. Tutustuthan sivuillamme olevaan tietosuojaselosteeseen.
Jäikö vielä kysyttävää?
Asiakaspalvelumme auttaa kaikissa kursseihin liittyvissä kysymyksissä:
asiakaspalvelu@pht.fi
puh. 020 144 1310 (arkisin klo 13-15.30)