aikuiset_palsta
bg_bow_2

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Kenelle PHT:n hyvinvointikurssit on tarkoitettu?
PHT:n taloudellisesti tuetut hyvinvointikurssit on tarkoitettu työikäisille ja lapsiperheille, jotka kaipaavat tukea oman hyvinvoinnin parantamiseen ja terveellisten elintapojen omaksumiseen, ja joiden ei ole mahdollista hakeutua omin varoin kustannettaviin hyvinvointipalveluihin. Lue lisää aikuisten ja perheiden kurssien alasivuilta.

Miten kursseille haetaan? Millä kriteereillä kurssien osallistujat valitaan?
Lisätietoa kursseille hakemisesta ja valintakriteereistä löydät aikuisten ja lapsiperheiden kurssien hakuohjeista.

Ovatko PHT:n kurssit tuettuja lomia?
PHT:n kurssit eivät ole lomia, vaan tavoitteellista terveyden edistämisen kurssitoimintaa,  Kurssit on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat sitoutua kaikkeen kurssin tarjoamaan ohjelmaan ja ovat motivoituneita tarkastelemaan omia elintapojaan. Jos sinä tai perheesi kaipaatte lomaa ja virkistystä, oikea tukimuoto on tällöin sosiaalisten lomajärjestöjen tuetut lomat. Niistä löydät lisätietoa osoitteessa www.lomajarjestot.fi

Pitääkö olla ammattiliiton jäsen, että voi hakea PHT:n kursseille?
PHT ry:n toiminta on kaikille avointa eikä hakeminen tai valinta kursseille edellytä ammatiliiton jäsenyyttä. Jotkin ammattiliitot saattavat kuitenkin myöntää jäsenilleen lisätukea kurssien omavastuumaksuista.      

Ovatko aikuisten kurssit kuntoutusta? Voiko kurssille saada KELA:n kuntoutustukea tai päivärahaa?
PHT:n kurssit eivät ole kuntoutusta, vaan vapaa-ajalla tapahtuvaa järjestötoimintaa. Kursseilla ei siten ole yhteyttä KELA:n toimintaan, eikä osallistuja tai hänen työnantajansa voi saada KELA:n tukea. 

Kuinka usein PHT:n kursseille voi hakea?
PHT:n kurssit ovat saman karenssijärjestelmän piirissä kuin sosiaalisten lomajärjestöjen tuetut lomat. Karenssikäytännön mukaan aikuisten kurssille voi tulla valituksi, kun edellisestä tuettuun toimintaan osallistumisesta on kulunut 2 vuotta. Perheiden kursseille karenssi on 1,5 vuotta.

Huomioithan, että PHT:n kurssit eivät kuitenkaan lähtökohtaisesti ole tarkoitettu toistuvaisluontoiseksi tueksi, ja että hakijavalinnoissa etusijalla ovat aina ensikertalaiset hakijat. Tällä hetkellä aikuisten kursseille ei valita henkilöitä, jotka ovat jo osallistuneet samalle kurssille vuosina 2018-2021. 

Pitääkö aikuisten kurssille osallistuakseen käyttää lomapäiviä tai ottaa töistä palkatonta vapaata?
PHT:n kurssit ovat vapaa-ajalla tapahtuvaa järjestötoimintaa ja jokainen kurssilainen määrittelee itse milloin voi osallistua kurssille. Suurin osa kurssilaisista osallistuu kurssille vuosilomapäivien aikana. 

Voiko aikuisten kurssille hakea, jos on jo eläkkeellä?
PHT ry saa rahoitusta työikäisten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin tukemiseen. Kursseille ei valitettavasti voi tulla valituksi, mikäli on jo vanhuuseläkkeellä.

Kuinka kauan hyvinvointijakson hakemuksella ilmoitetut tiedot säilytetään PHT:ssa?
Kaikki hakijatiedot säilytetään hakemuksen saapumispäivästä lukien kuluvan vuoden ajan + 6 vuotta, jonka jälkeen tiedot poistuvat automaattisesti. Tietoja käsitellään vain toiminnan järjestämiseen liittyvissä yhteyksissä. Tutustuthan sivuillamme olevaan tietosuojaselosteeseen.

Jäikö kysyttävää?
Ole yhteydessä asiakaspalveluumme:
asiakaspalvelu@pht.fi
020 144 1310 (arkisin klo 13-15.30)

Kurssit

Tutustu perhekursseihin
Tutustu aikuisten kursseihin