USEIN
KYSYTYT
KYSYMYKSET

Hakeminen

Kenelle PHT:n 1. askel -toiminta on tarkoitettu?
Veikkausvaroin tuettu 1. askel -toiminta on suunnattu työikäisille aikuisille ja lapsiperheille, jotka tarvitsevat tukea terveellisten elintapojen omaksumiseen ja liikkumisen lisäämiseen, ja joilla ei ole mahdollisuutta hakeutua omian varoin kustannettavaan hyvinvointitoimintaan.
Pysyvään muutokseen -hyvinvointikurssit  ovat tarkoitettu kaikille työikäisille, jotka ovat tyytymättömiä omaan hyvinvointiinsa ja kaipaavat tukea elämäntaparemontin käynnistämiseen.
Perheiden hyvinvointijaksot on suunnattu lapsiperheille, jotka kaipaavat tukea terveellisten elintapojen omaksumiseen, liikkumisen lisäämiseen ja/tai ylipainon ehkäisemiseen. Perheissä tulee olla vähintään yksi alle 17-vuotias leikki- tai kouluikäinen lapsi.


 
Ovatko perheiden ja aikuisten 1.askel -toiminta tuettuja lomia?
Olen loman tarpeessa. Aikuisten ja perheiden 1. askel -kurssit eivät ole lomia vaan tavoitteellista terveyttä ja hyvinvointia edistävää kurssimuotoista toimintaa. Tuettua lomaa kaipaavia hakijoita ei voida valita mukaan PHT:n kursseille. Tuetulle lomalle voit hakea sosiaalista lomatoimintaa järjestävien järjestöjen kautta osoitteessa: www.lomajarjestot.fi.
 

 
Miten 1.askel -hyvinvointijaksoille haetaan?
Jaksoille haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake, joka löytyy PHT:n verkkosivuilta. https://pht.fi/nain-haet/
 


Kuinka kauan hyvinvointijakson hakemuksella ilmoitetut tiedot säilytetään PHT:ssa?
Kaikki hakijatiedot säilytetään hakemuksen saapumispäivästä lukien kuluvan vuoden ajan + 6 vuotta, jonka jälkeen tiedot poistuvat automaattisesti. Tietoja käsitellään vain 1.askel -hyvinvointijaksojen toiminnan järjestämiseen PHT:ssa; Valtioneuvoston päättämien, raha-automaattiavustuksilla rahoitettujen lomatukien myöntämiseksi, avustuspäätösten tekemiseksi ja muihin niihin liittyvien tehtävien hoitamiseksi. Tutustuthan sivuillamme olevaan rekisteriselosteeseen.


Kurssit

Tutustu perhekursseihin
Tutustu aikuisten kursseihin

Palkansaajien hyvinvointi
ja terveys PHT ry

Lintulahdenkatu 6 A 1
00500 Helsinki
020 144 1310
asiakaspalvelu@pht.fi

Tilaa PHT:n uutiskirje