Iloa ja innostusta lapsiperheiden elintapoihin

Lapsiperheen arki voi olla taloudellisesti tiukkaa ja henkisesti kuormittavaa. Yhteistä aikaa ja mahdollisuuksia liikunnalle ja ruokailuhetkille voi olla vaikea löytää. Arjen puristuksessa elintavat muuttuvat helposti epäterveellisiksi. Perheessä voi olla haasteita esimerkiksi perhearjen, liikunnan, ravitsemuksen, ruutuajan tai ylipainon kanssa.

Perheiden tuetuilla 1. askel -hyvinvointikursseilla edistetään lapsiperheiden arjessa jaksamista ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. 4 vuorokauden (yön) mittaiset kurssit on suunnattu lapsiperheille, jotka kaipaavat tukea terveyttä edistävien arkitapojen omaksumiseen, liikkumisen lisäämiseen ja ylipainon ehkäisemiseen.

Vuoden 2020 alussa uudistuneiden perhekurssien ohjelma sisältää elintapaohjausta perheiden ohjaamiseen kehitetyn menetelmän avulla. Ohjauksessa koulutetut ammattilaiset auttavat perheitä tunnistamaan ja pohtimaan tarvetta ja keinoja mahdollisille positiivisille muutoksille elintavoissa  Ohjauksen tavoitteena on pelkän elintapatiedon ja ohjeiden jakamisen sijaan vahvistaa perheiden pystyvyyden tunnetta arjen ja elintapojen hallinnassa. Lisäksi kurssien ohjelmassa on runsaasti liikunnallisia elämyksiä, lajikokeiluja sekä aikaa levolle ja yhdessäololle. Kurssin aikana koko perhe voi omaksua erilaisia keinoja parantaa elämäntapojaan ja löytää liikunnan ilon.

Ohjelmassa on sekä perheiden yhteistä että lasten ja aikuisten erillistä ohjelmaa. Lasten tulee voida itsenäisesti osallistua lasten omaan ohjelmaan. Aikuisille suunnatun ohjelman aikana alle 2-vuotiaille lapsille on järjestetty lastenhoito.

Perhekurssin hintaan sisältyy ohjelma, majoitus yhdessä perhehuoneessa ja täysihoito (aamiainen, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala).

(HUOM! Kurssille valituilta perheiltä edellytetään ohjelmaan osallistumista. 1. askel -perhekurssit eivät ole tuettuja lomia vaan tavoitteellista, terveellisiä elintapoja ja hyvinvointia edistävää toimintaa. Jos perheenne kaipaa ensisijaisesti lomaa, kannattaa tutustua sosiaalista lomatoimintaa järjestävien tahojen tarjontaan.)

Löydät perheellesi mieluisimmat kurssit tutustumalla haettavissa olevien kurssien ajankohtiin ja kohteiden malliohjelmiin.

 

Haku talvilomaviikkojen ja pääsiäisen perhekursseille nyt käynnissä!

VKO 8              hakuaika päättyy 12.1. VKO 9              hakuaika päättyy 19.1. VKO 10            hakuaika päättyy 26.1. Pääsiäinen      hakuaika päättyy 9.2.

1. askel -perhekurssit uudistuivat!

PHT ry on uudistanut perhekurssien sisältöä yhdessä Sydänliiton Neuvokas perhe -toiminnan kanssa. Jatkossa osallistujat saavat 1. askel -kursseilta yhä toimivampia työkaluja perheen elintapojen ja arjen pitkäkestoiseen hallintaan.

Mitä?

4 yön hyvinvointikurssit lapsiperheille. Ohjelma on liikunnallinen, virikkeellinen ja elämyksellinen, terveisiin elintapoihin kannustava. Majoitus perhehuoneessa täysihoidolla. Mukana 10–15 perhettä.

Kenelle?

1. askel -perhekurssit on tarkoitettu lapsiperheille, jotka kaipaavat tukea liikunnallisen ja terveyttä edistävän elämäntavan omaksumiseen. Perheissä on oltava mukana yksi tai useampi alle 17-v. lapsi.

Mitä maksaa?

Omavastuuosuudet 2020: Aikuiset 100€ (työtön/lomautettu aikuinen 50 €), lapset 6-16 v. 60 €, alle 6-vuotiaat lapset: 0 €  Sis. ohjelman sekä perhemajoituksen täysihoidolla.