Mies ja pieni poika lähdössä juoksuun.
bg_bow_2

ILOA JA HYVINVOINTIA LAPSIPERHEIDEN ARKEEN

Toivotteko lisää yhteistä aikaa ja tekemistä kiireisen perhearjen keskelle? Kaipaatteko tukea perheen voimavaroihin? Pohdituttaako sekä lasten että aikuisten liikkuminen, ruokailu ja ruutuaika?

Kaikki perheet toivovat arkeen mukavaa yhdessäoloa, toimivia rutiineja ja hyvää mieltä lisäävää tekemistä. Perhearjen pyörittämisen ja kasvavien lasten hyvinvoinnista huolehtimisen ristitulessa aikuisten oma jaksaminen on usein koetuksella. Silloin ideat uusien asioiden kokeilemiseen voivat olla vähissä.

Onneksi haasteiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin. PHT:n taloudellisesti tuetut perheiden hyvinvointikurssit ovat leikki- ja kouluikäisten lasten perheiden tueksi suunniteltuja kurssiviikkoja, jotka tarjoavat tilaisuuden hengähtää kuormittavasta arjesta, löytää toimivia keinoja perhearjen hyvinvointiin sekä saada ammattilaisten tukea pohdituttaviin asioihin.

Kurssi sopii teidän perheelle, jos

  • toivoisitte liikkuvanne enemmän ja syövänne terveellisesti, mutta ideat ja jaksaminen on vähissä
  • kaipaatte uutta intoa yhdessä tekemiseen ja olemiseen
  • kiire ja väsymys ovat perheen aikuisten hyvinvoinnin esteenä
  • kaipaatte lisää hyvän mielen hetkiä arkeen
  • ruutuaika aiheuttaa ristiriitoja ja vie huomion muulta tekemiseltä
  • perheessänne on 6-16-vuotiaita lapsia ja taloudellinen tilanteenne hankaloittaa hyvinvoinnin ylläpitämistä
 

Innostavaa ohjausta ja yhdessäoloa

PHT:n perheiden hyvinvointikurssilla pääsette pohtimaan juuri teidän perheenne hyvinvointiin liittyviä asioita.  Ammattitaitoiset ohjaajat ja innostavat pohdintatehtävät auttavat huomaamaan, mikä sujuu hyvin teidän arjessa ja onko jotain, mihin toivotte muutosta. Saatte vinkkejä hyvinvointiin ja elintapoihin ja löydätte yhdessä keinoja lisätä terveyttä ja jaksamista teidän arkeen juuri nyt.
 
Mukavat aktiviteetit, liikunnalliset elämykset ja lajikokeilut innostavat yhdessä tekemiseen ja löytämään uusia harrastuksia. 
 
Neljän vuorokauden mittainen kurssi liikunnallisessa ja luonnonläheisessä kohteessa tuo odotetun tilaisuuden hengähtää arjen pyörityksestä ja keskittyä hetkeksi vain yhdessäoloon ja kirkastamaan, millaista arkea haluatte elää.
 
Kurssi ohjelmassa on sekä yhteistä että omaa ohjelmaa aikuisille ja lapsille. Kurssien ohjelmasisällön vuoksi kurssit soveltuvat perheille, joissa on vähintään esikouluikäisiä lapsia, jotka voivat olla aktiivisesti mukana perheen yhteisessä ohjelmassa sekä osallistua itsenäisesti lasten omaan ohjelmaan. Kurssit eivät sovellu pelkästään vauvaikäisten lasten perheille. Mikäli perheissä on kuitenkin myös aivan pieniä lapsia, on heille järjestetty lastenhoito aikuisten oman ohjelman ajaksi.
 
Voit tutustua kurssikohteisiin ja malliohjelmiin täällä.
 
 

Tervetuloa innostumaan liikunnasta ja yhdessä tekemisestä, löytämään perheenne vahvuuksia sekä tapaamaan muita samassa elämäntilanteessa olevia perheitä.

HUOM!                                                                                                                                                                         Nämä kurssit on tarkoitettu perheille, jotka haluavat osallistua kaikkeen tämän kurssin tarjontaan ja ohjelmiin. Jos perheenne kaipaa ensisijaisesti lomaa, kannattaa tutustua sosiaalista lomatoimintaa järjestävien tahojen tarjontaan. Toivomme, että jokainen perhe löytää toiveisiinsa ja tilanteeseensa sopivan tukimuodon ja autamme mielellämme kurssiemme sisältöön liittyvissä kysymyksissä

Kolme lasta ja yksi aikuinen pitelevät käsiä päällekkäin.

Syyslomaviikkojen ja uudenvuoden kurssit nyt haettavissa!

Tutustu huolellisesti perhekurssien sisältöön ja hakuohjeisiin ennen hakemuksen täyttämistä.

Kohti arjen hyvinvointia vahvuudet ja voimavarat huomioiden!

PHT ry on kehittänyt perhekurssien sisältöä yhdessä Sydänliiton Neuvokas perhe -toiminnan kanssa. Nyt osallistujat saavat kursseilta yhä toimivampia työkaluja perheen hyvinvoinnin, elintapojen ja arjen hallinnan tueksi vahvuus- ja voimavarakeskeisen ohjausmenetelmän avulla.

Etusivu - Neuvokasperhe

Mikä ihmeen perhekurssi?

PHT:n perheiden hyvinvointikurssit ovat 5 päivän ja 4 yön mittaisia, taloudellisestu tuettuja kurssiviikkoja leikki- ja kouluikäisten lasten perheille. Kursseilla tuetaan innostavasti perheiden hyvinvointia ja kannustetaan pohtimaan positiivisesti terveyttä edistäviä elintapoja, jaksamista sekä arjenhallintaa. Kurssit sisältävät ohjelman sekä perhemajoituksen täysihoidolla.

Kenelle kurssit sopivat?

Kursseilla halutaa auttaa leikki- ja kouluikäisten lasten perheitä, jotka kaipaavat tukea perhearjen, hyvinvoinnin ja elintapojen tarkasteluun, ja joiden taloudellinen tilanne vaikeuttaa hyvinvoinnin ylläpitämistä. Kurssit eivät sovellu pelkästään vauvaikäisten lasten perheille.

Mitä maksaa?

PHT:n kurssit ovat taloudellisesti tuettua toimintaa, joka rahoitetaan STEA:n avustuksella Veikkausvoittovaroista. 

Omavastuuosuudet 2021:                                         

Aikuiset 100€ (työtön/lomautettu aikuinen 50 €)

6-16-vuotiaat lapset 60 €

Alle 6-vuotiaat lapset 0 €  

Hintaan sisältyy ohjattu ohjelma, majoitus yhdessä perhehuoneessa ja täysihoito (aamiainen, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala).