ILOA JA HYVINVOINTIA LAPSIPERHEIDEN ARKEEN

Toivotteko lisää yhteistä aikaa ja tekemistä vilkkaan perhearjen keskelle? Kaipaatteko tukea perheen voimavaroihin? Pohdituttaako liikkuminen, ruokailu ja ruutuaika?

PHT:n taloudellisesti tuetut perheiden hyvinvointikurssit ovat leikki- ja kouluikäisten lasten perheille suunnattuja kurssiviikkoja, joilla autamme ottamaan uuden suunnan koko perheen hyvinvointiin. Kurssit tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden pysähtyä arjen hyvinvoinnin ja jaksamisen äärelle. Ammattitaitoiset ohjaajat ja tutkitusti toimivat ohjausvälineet auttavat perheitä tarkastelemaan omaa arkea ja löytämään tapoja, jotka tukevat kaikkien perheenjäsenten hyvinvointia.

Perheiden hyvinvointikurssien ohjelma sisältää mm.:

 • Liikunnallisia elämyksiä ja lajikokeiluja
 • Vinkkejä ja ideoita oman arjen hyvinvointiin ja elintapoihin
 • Oman perhearjen tapojen tarkastelua
 • Perheen vahvuuksien tunnistamista
 • Aikaa levolle ja yhdessäololle
 • Omaa ohjelmaa aikuisille ja lapsille

                                                                                                                                                Kurssit soveltuvat perheille, jotka kaipaavat:

 • Ideoita liikkumisen lisäämiseen
 • Vinkkejä syömiseen ja lasten ruokailuun
 • Välineitä ruutuajan hallintaan ja yhdessä tekemisen lisäämiseen
 • Tukea painonhallintaan
 • Taloudellista tukea hyvinvoinnin ylläpitämiseen                                                             

Kurssin ohjelmassa on sekä perheiden yhteistä, että lasten ja aikuisten erillistä ohjelmaa. Tästä syystä kurssit soveltuvat perheille, joissa on vähintään esikouluikäisiä lapsia, jotka voivat olla aktiivisesti mukana perheen yhteisessä ohjelmassa sekä osallistua itsenäisesti lasten omaan ohjelmaan. Kurssit eivät sovellu pelkästään vauvaikäisten lasten perheille. Mikäli perheessä on kuitenkin myös aivan pieniä lapsia, on heille järjestetty lastenhoito aikuisten ja isompien lasten oman ohjelman aikana.

Tervetuloa innostumaan liikunnasta ja yhdessä tekemisestä, pohtimaan perheenne arkitapoja ja löytämään perheenne vahvuuksia sekä tapaamaan muita samassa elämäntilanteessa olevia perheitä!

HUOM!                                                                                                                                                              Nämä kurssit on tarkoitettu perheille, jotka haluavat osallistua kaikkeen tämän kurssin tarjontaan ja ohjelmiin. Jos perheenne kaipaa ensisijaisesti lomaa, kannattaa tutustua sosiaalista lomatoimintaa järjestävien tahojen tarjontaan. Toivomme, että jokainen perhe löytää toiveisiinsa ja tilanteeseensa sopivan tukimuodon ja autamme mielellämme kurssiemme sisältöön liittyvissä kysymyksissä.

Haku syksyn kursseille nyt käynnissä

Tutustu ensin huolellisesti perhekurssien sisältöön ja hakuohjeisiin ja siirry sitten täyttämään sähköinen hakulomake.

Kohti hyvinvointia vahvuudet ja voimavarat huomioiden!

PHT ry on kehittänyt perhekurssien sisältöä yhdessä Sydänliiton Neuvokas perhe -toiminnan kanssa. Nyt osallistujat saavat kursseilta yhä toimivampia työkaluja perheen hyvinvoinnin, elintapojen ja arjen hallinnan tueksi vahvuus- ja voimavarakeskeisen ohjausmenetelmän avulla.

Mikä ihmeen perhekurssi?

PHT:n perheiden hyvinvointikurssit ovat 5 päivän ja 4 yön mittaisia, taloudellisestu tuettuja kurssiviikkoja leikki- ja kouluikäisten lasten perheille. Kursseilla tuetaan innostavasti perheiden hyvinvointia ja kannustetaan pohtimaan positiivisesti terveyttä edistäviä elintapoja, jaksamista sekä arjenhallintaa. Kurssit sisältävät ohjelman sekä perhemajoituksen täysihoidolla.

Kenelle kurssit sopivat?

Kursseilla halutaa auttaa lapsiperheitä, jotka kaipaavat tukea perhearjen, hyvinvoinnin ja elintapojen tarkasteluun, ja joiden taloudellinen tilanne vaikeuttaa hyvinvoinnin ylläpitämistä. Kurssien ohjelmasisällön vuoksi kurssit soveltuvat perheille, joissa on vähintään esikouluikäisiä lapsia, jotka voivat olla aktiivisesti mukana perheen yhteisessä ohjelmassa sekä osallistua itsenäisesti lasten omaan ohjelmaan. Kurssit eivät sovellu pelkästään vauvaikäisten lasten perheille.

Mitä maksaa?

PHT:n kurssit ovat taloudellisesti tuettua toimintaa, joka rahoitetaan STEA:n avustuksella Veikkausvoittovaroista. 

Omavastuuosuudet 2021:                                         

Aikuiset 100€ (työtön/lomautettu aikuinen 50 €)

Lapset 6-16 v. 60 €

Alle 6-vuotiaat lapset 0 €  

Hintaan sisältyy ohjelma, majoitus yhdessä perhehuoneessa ja täysihoito (aamiainen, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala).