Ensimmäinen askel kohti pysyvää hyvinvointia

Koetko tyytymättömyyttä hyvinvointiisi ja haaveilet elämäntaparemontista? Kuulutko niihin, jotka kyllä tietävät miten pitäisi syödä, liikkua ja nukkua, mutta hyvää tarkoittavien ohjeiden noudattaminen ei tahdo onnistua tai onnistuu vain hetkellisesti? Ovatko kiire, väsymys, huono mieliala tai suorittamattomat kotityöt  terveyttäsi tukevien valintojen esteenä?

Tiedämme, että onnistuneen muutoksen tueksi tarvitaan tiedon lisäksi taitoja, jotka auttavat oman ajattelun ja käyttäytymisen säätelyssä ja ohjaamisessa. PHT:n vuonna 2018 uudistamien  Pysyvään muutokseen -hyvinvointikurssien uudenlainen konsepti tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä oman hyvinvoinnin äärelle ammattilaisten ohjauksessa ja saada tukea oman käyttäytymisen muutokseen.

Kursseilla käytetään psykologista arvo- ja hyväksyntäpohjaista lähestymistapaa, joka tarjoaa konkreettisia työkaluja joustavan terveyskäyttäytymisen ja itsensä hyväksymisen kehittämiseen. Kurssien tavoitteena on, että jokainen osallistuja löytää itselleen oikean tavan edistää omaa terveyttään. Osallistujia ohjataan pohtimaan omaa arvomaailmaansa sekä tunnistamaan ja käsittelemään sellaisia tunteita, ajatuksia ja toimintatapoja, jotka ovat terveen elämän esteinä. Lisäksi kurssien aikana on mahdollisuus tutustua uusiin liikuntamuotoihin, saada tietoa ravinnosta ja liikkua ohjatusti luonnonläheisessä ympäristössä.

Veikkausvaroin tuetut kurssit on tarkoitettu kaikille työikäisille, jotka kaipaavat tukea omasta hyvinvoinnista huolehtimisiin ja terveyttä edistävien elintapojen omaksumiseen.

HUOM! Kurssit eivät ole luonteeltaan lomatoimintaa tai liikuntakursseja, joten jos kaipaat pelkästään virkistystä tai virikkeitä liikunnan harrastamiseen, ei Pysyvään muutokseen välttämättä vastaa tarpeitasi. Kurssit eivät myöskään korvaa ammatillista kuntoutusta, sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita tai terapiaa. Osallistujan terveydentilan, liikkumiskyvyn ja psyykkisten voimavarojen tulee sallia täysipainoinen osallistuminen kurssin ohjelmaan.

Kurssikokonaisuudet koostuvat kolmesta erillisestä lähijaksosta. Seurantajaksoilla on kaksi suuntautumisvahtoehtoa, LIIKE ja MIELI, joissa painottuu valintasi mukaan liikunta tai mielen taitojen oppiminen. Kurssilla saatujen oivallusten viemistä arkeen harjoitellaan lähijaksojen välissä ja ryhmän kanssa peilataan kokemuksia.

Kursseja järjestetään urheiluopistoissa, kylpylöissä ja luontomatkailukohteissa ympäri Suomen. Tustustu kohteisiin ja lähijaksojen esimerkkiohjelmiin välilehdeltä.

Uskallatko ottaa ensimmäisen askeleen?

Pelaa PHT:n kesäbingoa!

Testaa suhtautumisesi liikuntaan, painoon, syömiseen ja lepoon kesällä! Bingo kertoo, sopisiko arvotyöskentely ja psykologisen joustavuuden kehittäminen sinulle!

Haku loka-joulukuussa alkaville kursseille nyt käynnissä!
Mistä on kyse?

Veikkausvaroin tuetut 1. askel Pysyvään muutokseen -hyvinvointikurssit  ovat tarkoitettu kaikille työikäisille, jotka ovat tyytymättömiä omaan hyvinvointiinsa ja kaipaavat tukea elämäntaparemontin käynnistämiseen.

Kurssit koostuvat kolmesta lähijaksosta

Kesto 3 vrk + 2 vrk + 2 vrk Huomioithan, että osallistujan on oltava mukana kaikilla kolmella lähijaksolla!

Mitä maksaa?

Osallistujan omavastuuosuus on 25 € /vrk. sisältäen majoituksen, täysihoidon ja ohjelman. Ensimmäisen lähijakson (3 vrk) hinta on 75 €, toisen ja kolmannen lähijakson 50€ / jakso. Mikäli olet tällä hetkellä työttömänä, hinnat ovat 50% yllä mainituista.