aikuiset_palsta
bg_bow_2

AIKUISTEN HYVINVOINTIKURSSIT

Haaveiletko muutoksesta omassa olossa ja kehossa? Uuvuttaako työ ja arki? Kamppailetko painonhallinnan ja jaksamattomuuden kanssa? Tuntuuko, että kaikki on jo kokeiltu tai et tiedä mistä aloittaa?

Me kaikki haluamme voida hyvin, olla tyytyväisiä itseemme ja elää mielekästä, iloa tuottavaa arkea. Kuitenkin jos kaikki aika ja energia menee työelämässä selviytymiseen, kiireisen arjen pyörittämiseen ja läheisistä huolehtimiseen, voi omasta terveydestä ja kunnosta huolehtiminen tai muutosten tekeminen omiin tapoihin tuntua ylivoimaiselta. 

Älä jää yksin kamppailemaan jaksamisen ja terveyden haasteiden kanssa. PHT:n taloudellisesti tuetut aikuisten hyvinvointikurssit ovat kolmiosaisia kokonaisuuksia, joilla saat tilaisuuden hengähtää arjesta, oikeasti toimivat työkalut itsestäsi huolehtimiseen sekä ammattilaisten tukea tilanteesi ratkaisemiseen. 

Kurssi sopii sinulle, jos

  • tiedät, miten sinun olisi hyvä liikkua ja syödä, jotta voisit paremmin, mutta et saa muutosta yksin aikaiseksi
  • kiire ja väsymys estävät omasta kunnostasi huolehtimisen
  • et löydä motivaatiota itsestäsi huolehtimiseen ja muutosten tekemiseen
  • kärsit stressistä ja uupumuksesta työssä ja arjessa, etkä tiedä miten jatkaa
  • et tiedä mistä aloittaa oman tilanteesi parantaminen
  • olet työikäinen ja taloudellinen tilanteesi vaikeuttaa hyvinvointipalveluihin hakeutumista
 

Ainutlaatuinen kurssikonsepti

PHT:n aikuisten hyvinvointikursseilla käytetään tutkitusti toimivaa psykologista ohjausmenetelmää (arvo- ja hyväksyntäpohjainen lähestymistapa), jonka ovat kehittäneet terveyspsykologian ja käyttäytymisen muutoksen asiantuntijat. Ohjauksessa omaksut hyvinvointitaitoja, joiden avulla pystyt vihdoin pitämään kiinni toivomistasi muutoksista. Kolmesta lähijaksosta koostuvalla kurssilla käynnistät toivomasi muutokset ja opit tekemään hyvinvointiasi lisääviä valintoja myös arjen kiireen keskellä. Opit haastamaan hyvinvointiasi estäviä ajatuksia ja totuttuja toimintamalleja ja oivallat mikä on itsellesi tärkeää juuri tässä elämäntilanteessa.

Saat hyvinvoinnin ammattilaisten yksilöohjauksissa toimivat työkalut parempaan arjen hallintaan sekä samanhenkisen ryhmän tuen. Ohjatut liikuntakokeilut ja keskustelut hyvinvoinnin eri osa-alueista inspiroivat ja kannustavat muutokseen. Lähijaksot tarjoavat odotetun tilaisuuden hengähtää arjen pyörityksestä ja keskittyä hetkeksi vain itseesi. Noin puolen vuoden ajalle ajoittuvat jaksot takaavat, että uudet taidot, ajatukset ja tavat jalkautuvat arkeesi pysyvästi.

Lue lisää arvo- ja hyväksyntäpohjaisesta lähestymistavasta täältä

Tutustu kurssikohteisiin ja malliohjelmiin täällä

Nyt on sinun vuorosi voida hyvin! Käynnistetään sinulle sopiva muutos yhdessä.

HUOM! 

PHT:n hyvinvointikurssit on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat osallistua kaikkeen kurssin tarjontaan ja voivat sitoutua kolmen lähijakson kokonaisuuteen. Jos kaipaat ensisijaisesti lomaa ja virkistystä, kannattaa tutustua sosiaalista lomatoimintaa järjestävien tahojen tarjontaan. Kurssit eivät korvaa ammatillista kuntoutusta, sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita tai psykoterapiaa. Osallistujan terveydentilan ja psyykkisten voimavarojen tulee sallia täysipainoinen osallistuminen kurssin ohjattuun ohjelmaan.

Mies istuu järven rannalla kädet pään takana ja katsoo kaunista maisemaa.

Marras-tammikuussa alkavat kurssit nyt haettavissa

Keväällä alkavat kurssit avautuvat hakuun 1.10.

Kurssit koostuvat kolmesta lähijaksosta​

Kolmiosaisen kurssikokonaisuuden kesto on 3 + 2 + 2 vrk. Lähijaksot järjestetään noin 3 kk välein. Huomioithan, että osallistujan on oltava mukana kaikilla kolmella lähijaksolla.

Mitä maksaa?​

PHT:n kurssit ovat taloudellisesti tuettua järjestötoimintaa, joka rahoitetaan sosiaali- ja terveysministeriön myöntämällä avustuksella.

Osallistujan omavastuuosuus on 35 €/vrkOmavastuu laskutetaan kolmessa osassa 105 € + 70 € + 70 €. Koko kolmiosaisen kurssikokonaisuuden hinta on siis 245 €

Hinta sisältää majoituksen yhden hengen huoneessa, täysihoidon, ohjatun ryhmäohjelman sekä yhteensä kolme yksilöohjauskertaa.

Työttömät ja lomautetut saavat omavastuun puoleen hintaan.