AIKUISTEN HYVINVOINTIKURSSIT

Haaveiletko muutoksesta omassa olossa ja kehossa? Uuvuttaako työ ja arki? Kamppailetko painonhallinnan ja jaksamattomuuden kanssa? Tuntuuko, että kaikki on jo kokeiltu tai et tiedä mistä aloittaa?

Me kaikki haluamme voida hyvin, olla tyytyväisiä itseemme ja elää mielekästä, iloa tuottavaa arkea. Kuitenkin jos kaikki aika ja energia menee työelämässä selviytymiseen, kiireisen arjen pyörittämiseen ja läheisistä huolehtimiseen, voi omasta terveydestä ja kunnosta huolehtiminen tai muutosten tekeminen omiin tapoihin tuntua ylivoimaiselta. 

Älä jää yksin kamppailemaan jaksamisen ja terveyden haasteiden kanssa. PHT:n taloudellisesti tuetut aikuisten hyvinvointikurssit ovat kolmesta lähijaksosta (3 + 2 + 2 vrk) koostuvia kokonaisuuksia, joilla saat tilaisuuden hengähtää arjesta, oikeasti toimivat työkalut itsestäsi huolehtimiseen sekä ammattilaisten tukea hyvinvoinnin ja jaksamisen haasteisiin.

Kurssi sopii sinulle, jos

  • tiedät, miten sinun olisi hyvä liikkua ja syödä, jotta voisit paremmin, mutta elintapojen muutosyritykset eivät ole onnistuneet
  • kiire ja väsymys estävät omasta hyvinvoinnistasi huolehtimista
  • kärsit stressistä ja uupumuksesta työssä ja arjessa
  • et löydä motivaatiota terveellisten arkitottumusten noudattamiseen
  • olet avoin pohtimaan, miten ajatukset ja tunteet vaikuttavat tapoihisi ja tottumuksiisi
  • olet työikäinen ja taloudellinen tilanteesi vaikeuttaa hyvinvointipalveluihin hakeutumista
  • haluat sitoutua pitkäjänteiseen, kolmen lähijakson kurssikokonaisuuteen

Ainutlaatuinen kurssikonsepti

PHT:n aikuisten hyvinvointikursseilla käytetään tutkitusti toimivaa psykologista ohjausmenetelmää (arvo- ja hyväksyntäpohjainen lähestymistapa), jonka ovat kehittäneet terveyspsykologian ja käyttäytymisen muutoksen asiantuntijat. Ohjauksessa omaksut mielen hyvinvointitaitoja, joiden avulla pystyt pitämään kiinni toivomistasi muutoksista, ja saat toimivia työkaluja parempaan arjen hallintaan

Noin kolmen kuukauden välein järjestettävistä kolmesta  lähijaksosta (3 + 2 + 2 vrk) koostuvalla kurssilla käynnistät toivomasi muutokset ja opit tekemään hyvinvointiasi lisääviä valintoja myös arjen kiireen keskellä. Opit haastamaan hyvinvointiasi estäviä ajatuksia ja totuttuja toimintamalleja ja oivallat mikä on itsellesi tärkeää juuri tässä elämäntilanteessa. Lähijaksot tarjoavat odotetun tilaisuuden hengähtää arjen pyörityksestä ja keskittyä hetkeksi vain itseesi. Noin puolen vuoden ajalle ajoittuvat jaksot takaavat, että uudet taidot, ajatukset ja tavat jalkautuvat arkeesi pikku hiljaa, mutta pysyvästi.

Kurssiin ohjelma sisältää ohjattuja liikuntakokeiluja ja keskusteluja hyvinvoinnin eri osa-alueista, jotka inspiroivat ja kannustavat toivomaasi muutokseen. Saat samanhenkisen ryhmän tuen sekä yhteensä kolme (3) henkilökohtaista yksilöohjausta, joissa käydään läpi sinun hyvinvointiisi vaikuttavia asioita. Tällä kurssilla keskitytään mielen sisäiseen muutokseen, ohjelma ei sisällä fyysisen kunnon mittauksia tai henkilökohtaisia kunto- ja ravitsemusohjeita.

Tutustu kurssikohteisiin ja malliohjelmiin täällä.

Edullinen omavastuuhinta

Kurssit ovat taloudellisesti tuettua järjestötoimintaa, joka rahoitetaan sosiaali- ja terveysministeriön myöntämällä avustuksella. Osallistuja maksaa kolmiosaisesta kurssikokonaisuudesta vain omavastuuosuuden 245 €, joka laskutetaan kolmessa osassa 105 € + 70 € + 70 €

Hinta sisältää majoituksen yhden hengen huoneessa, täysihoidon, ohjatun ryhmäohjelman sekä yhteensä kolme yksilöohjauskertaa. 

Työttömät ja lomautetut saavat omavastuun puoleen hintaan.

Kurssilaisten kokemuksia:

Keltatakkinen nainen makaa kivellä kädet levitettynä sivuille ja hymyilee.

Haku kesällä alkaville kursseille nyt käynnissä.

Sopiiko kurssi minulle?

Tee psykologisen joustavuuden testi

Lue osallistujien kokemuksia kurssilta

Kurssista on iloa ja hyötyä, kun terveydentilasi ja psyykkiset voimavarasi sallivat täysipainoisen osallistumisen kurssin ohjattuun ohjelmaan. Huomioithan, että kurssit eivät korvaa ammatillista kuntoutusta, sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita tai psykoterapiaa.

Nämä kurssit eivät sisällä fyysisen kunnon mittauksia eikä henkilökohtaisten kunto- ja ravitsemusohjelmien laatimista.

Jäikö kysyttävää?