Ensimmäinen askel kohti pysyvää hyvinvointia

Koetko tyytymättömyyttä hyvinvointiisi ja haaveilet elämäntapamuutoksesta? Kuulutko niihin, jotka kyllä tietävät miten pitäisi syödä, liikkua ja nukkua, mutta hyvää tarkoittavien ohjeiden noudattaminen ei tahdo onnistua tai onnistuu vain hetkellisesti? Ovatko kiire, väsymys, huono mieliala tai suorittamattomat kotityöt  terveyttäsi tukevien valintojen esteenä?

Tiedämme, että onnistuneen muutoksen tueksi tarvitaan tiedon lisäksi taitoja, jotka auttavat oman ajattelun ja käyttäytymisen säätelyssä ja ohjaamisessa. PHT:n Pysyvään muutokseen -hyvinvointikurssien uudenlainen konsepti tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä oman hyvinvoinnin äärelle ammattilaisten ohjauksessa ja saada tukea oman käyttäytymisen muutokseen.

Kursseilla käytetään psykologista lähestymistapaa, joka tarjoaa konkreettisia työkaluja parempaan terveyteen, hyvinvointiin ja elämään. Kurssien tavoitteena on, että jokainen osallistuja löytää itselleen oikean tavan edistää omaa hyvinvointiaan. Osallistujia ohjataan pohtimaan omaa arvomaailmaansa sekä tunnistamaan ja käsittelemään sellaisia tunteita, ajatuksia ja toimintatapoja, jotka ovat terveen elämän esteinä. Lisäksi kurssien aikana on mahdollisuus tutustua uusiin liikuntamuotoihin, saada tietoa ravinnosta ja liikkua ohjatusti luonnonläheisessä ympäristössä.

Veikkausvaroin tuetut kurssit on tarkoitettu kaikille työikäisille, jotka kaipaavat tukea omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen ja terveyttä edistävien elintapojen omaksumiseen.

HUOM! Kurssit eivät ole luonteeltaan lomatoimintaa tai liikuntakursseja, joten jos kaipaat pelkästään virkistystä tai virikkeitä liikunnan harrastamiseen, ei Pysyvään muutokseen välttämättä vastaa tarpeitasi. Kurssit eivät myöskään korvaa ammatillista kuntoutusta, sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita tai terapiaa. Osallistujan terveydentilan, liikkumiskyvyn ja psyykkisten voimavarojen tulee sallia täysipainoinen osallistuminen kurssin ohjelmaan.

Kurssikokonaisuudet koostuvat kolmesta erillisestä lähijaksosta. Seurantajaksoilla on kaksi suuntautumisvahtoehtoa, LIIKE ja MIELI, joissa painottuu valintasi mukaan liikunta tai mielen taitojen oppiminen. Kurssilla saatujen oivallusten viemistä arkeen harjoitellaan lähijaksojen välissä ja ryhmän kanssa peilataan kokemuksia.

Kursseja järjestetään urheiluopistoissa, kylpylöissä ja luontomatkailukohteissa ympäri Suomen. Tustustu kohteisiin ja lähijaksojen esimerkkiohjelmiin välilehdeltä.

Uskallatko ottaa ensimmäisen askeleen?

Haku keväällä ja kesällä alkaville kursseille nyt auki!

Kurssien hakuajat päättyvät aina 2 kk ennen kurssien alkua.

Kenelle?

Veikkausvaroin tuetut 1. askel Pysyvään muutokseen -hyvinvointikurssit  ovat tarkoitettu kaikille työikäisille, jotka kaipaavat tukea oman hyvinvointinsa parantamiseen.

Kurssit koostuvat kolmesta lähijaksosta

Kesto 3 vrk + 2 vrk + 2 vrk Huomioithan, että osallistujan on oltava mukana kaikilla kolmella lähijaksolla!

Mitä maksaa?

Osallistujan omavastuuosuus on 25 € /vrk. sisältäen majoituksen, täysihoidon ja ohjelman. Ensimmäisen lähijakson (3 vrk) hinta on 75 €, toisen ja kolmannen lähijakson 50€ / jakso. Mikäli olet tällä hetkellä työttömänä, hinnat ovat 50% yllä mainituista.