fbpx

Suorittaja oppi löysäilemään – Sarin tarina

kuvituskuva
Suorituskeskeistä elämää elänyt Sari rohkaistui ottamaan rennommin.

“Olin muuttanut muutamia kuukausia aiemmin uudelle paikkakunnalle. Olin väsynyt, koska tein todella paljon töitä ja stressi aiheutti uniongelmia. Liikkuminen oli jäänyt vähiin ja kropassa alkoi olla kaikenlaista vaivaa vähän siellä ja täällä. Olin kova suorittaja ja se oli mennyt liian pitkälle.” Näin tilanteestaan ennen hyvinvointikurssia kertoo 53-vuotias, esihenkilötehtävissä työskentelevä Sari. 

“Näin Facebookissa mainoksen. En ollut ikinä kuullut PHT:stä enkä tällaisesta kurssista. Uteliaana avasin linkin, ja mitä enemmän luin, ajatus oli heti, että tämä on minun juttuni.”, Sari muistelee.

Sari osallistui kurssille Hyvinvointikeskus Kyyhkylässä Mikkelissä. Hän koki kurssilla käytettävän arvo- ja hyväksyntäpohjaisen lähestymistavan sopineen oivallisesti juuri hänen tilanteeseensa. Omien arvojen pohtiminen synnytti tärkeitä oivalluksia ja muutoksia. Myös ryhmän vertaistuki osoittautua erittäin tärkeäksi ja merkitykselliseksi.

“Kurssilla oli aikaa pysähtyä kiireisen arjen keskellä useiksi päiviksi ja meillä oli aivan huippu ryhmä. Saimme miettiä omia arvoja ja mikä juuri minulle on tärkeää elämässä. Ajatus siitä, että minä olen oman elämäni tärkein ihminen, vahvistui. Ymmärsin, että jos minä en jaksa, en voi olla tukena läheisilleni. Ennen kurssia elin hyvin suorituskeskeistä elämää, mutta nyt lähden rohkeammin vähän löysäilemään. Vähäkin riittää eikä aina tarvitse mennä sata lasissa. Pysähdyn edelleen arjen keskellä pohtimaan kurssilla opittuja asioita ja yritän sisäistää niitä entistä enemmän.”, Sari kuvailee kurssin vaikutuksia elämäänsä.

Sari kokee olevansa kurssin jälkeen aiempaa virkeämpi ja voimia on jäänyt paremmin myös vapaa-ajalle. Lisäksi hän kertoo kiinnittävänsä nyt enemmän huomiota ruokailutottumuksiinsa.   

“Suosittelen kurssia kaikille, jotka haluavat muutosta elämäänsä, mutta eivät sitä syystä tai toisesta pysty toteuttamaan kiireisen arjen keskellä yksin. Älkää unohtako itseänne. Sinä olet elämäsi tärkein ihminen!” 

Sari Lehtinen
Sari on tuntenut olonsa virkeämmäksi kurssin jälkeen.