fbpx

Ohjaajaesittelyssä Maarit Lampimäki

Kuortaneella aikuisten kursseja ohjaava fysioterapeutti Maarit Lampimäki kannustaa hakemaan kurssille rohkeasti myös urheiluopistoon.

Kuka olet ja mistä tulet?                                                                                                                                        Olen Maarit Lampimäki ja tulen Etelä-Pohjanmaalta, Alajärveltä. Koulutukseltani olen fysioterapeutti ja toimin PHT:n aikuisten hyvinvointikurssien ohjaajana Kuortaneen urheiluopistolla. Olen kolmen lapsen äiti ja vapaa-ajallani nautin käydä luonnossa liikkumassa joko pyöräillen tai koiran kanssa lenkkeillen.

Mikä on mielestäsi parasta PHT:n aikuisten hyvinvointikurssien ohjaamisessa?
Parasta on ehdottomasti se, kun kurssilainen löytää itselleen uuden kipinän pitää huolta itsestään ja tekee oivalluksia omasta arjestaan. Mitä on omannäköinen, merkityksellinen elämä? Hyvä elämähän ei ole tiettyyn muottiin ahtautumista vaan omannäköisiä valintoja ja tekoja. Erilaisten käytännön harjoitusten ja keskustelujen kautta monelle on kirkastunut, kuinka pienikin teko arjessa voi olla hyvin merkityksellinen tai mikä omassa elämässä olisi mahdollista ja toimivaa juuri nyt. Joku alkaa täydentää aamupalaansa, toinen lähtee lisäämään arjen aktiivisuuttaan ja kolmas haluaa edistää laadukasta unta.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Ohjaajana kannustan ryhmäläisiä etenemään pienin askelin ja positiivisia kokemuksia etsien. Tärkeää on, että muutoksessa on positiivinen vire ja mieli on mukana muutoksessa. Kiellot, kontrolloinnit ja pakkopullat harvoin toimivat pitkällä aikavälillä.

Kenen kannattaa hakea juuri tälle kurssille?
PHT:n aikuisten kurssille kannattaa hakeutua, jos esim. oman arjen pyörittämiseen vaadittavat voimavarat ovat vähissä, haluat saada ohjausta ja tukea oman hyvinvointisi edistämiseen tai tarvitset pienen tauon kiireisen työelämän keskellä.  Jos olet aiemmin kokeillut jo kaikkea, etkä ole vielä onnistunut, niin nyt on sinun tilaisuutesi! Elämäntapamuutostoiveesi voi liittyä liikunta- ja ravintotottumuksiin, stressinsäätelyyn, uneen, energisempään arkeen, painonhallintaan tai näihin kaikkiin.

Miksi kannattaisi hakea juuri Kuortaneelle?
Moni saattaa ajatella, että urheiluopistolla vain urheillaan. Urheiluopisto ei ole pelkästään urheilijoita varten, vaan se on tarkoitettu meille kaikille. Urheiluopiston asiakaskunta on hyvin laaja. Myös asiantuntemusta löytyy alalta kuin alalta, niin tieteellisellä kuin inhimillisellä otteella.                                                                                                                                                                                                        Kuortaneen urheiluopistolle tuleva voi irrottautua arjestaan esim. liikkumalla juuri itselleen sopivalla tavalla, ladata energiaa monipuolisen noutopöydän äärellä sekä hengähtää kauniin luonnon keskellä. Aholankankaan mäntymetsä ja kaunis Kuortaneenjärvi takaavat sen, että jokaisen kiireinen arki unohtuu.

Seuraavat Kuortaneelle alkavat aikuisten hyvinvointikurssit:

8.-11.12.2021   /   16.-18.2.2022    /   18.-20.5.2022            (hakuaika päättyy su 17.10.2021) 

4.7.4.2022    /   20.-22.6.2022   /   24. -26.10.2022        (hakuaika päättyy 6.2.2022)