fbpx

Järvenpään perhe viihtyi perhekurssilla

Kaksi tyttöä hiihtää
Kuusihenkinen Järvenpään perhe innostui liikunnasta ja huomasi perheen vahvuudet hyvinvointikurssilla Kuortaneella.

Neljän lapsen perheessä arki on toisinaan aika uuvuttavaa, ja Järvenpäänkin perheessä oli pohdittu, mikä saisi jaksamaan arjessa paremmin.

“Päätin laittaa hakemuksen PHT:n perheiden hyvinvointikurssille, jos vaikka kurssilta saisi jotain vinkkejä jaksamisen tueksi. Ja totta kai myös ajatus viikosta valmiine ohjelmineen ja ruokineen innosti hakemaan”, kertoo Miia Järvenpää. 37.

Perhe osallistui kurssille joulun välipäivinä Kuortaneen urheiluopistolla. Mukaan lähtivät Miia-äidin lisäksi perheen isä Vesa (42 v.) sekä tyttäret Amanda (12 v.), Iisa (10 v.), Aino (9 v.) ja Viena (1 v.).

Kurssi oli Järvenpäille varsin vauhdikas ja oikein onnistunut kokemus. Päällimmäisenä perheen mieleen kurssilta jäi hyvä ruoka, perheenä yhdessä tekeminen ja uudet lajikokeilut. Ohjelmasta löytyi jokaiselle jotakin. Isän ja Amandan uudeksi suosikkilajiksi nousi lumikenkäily, äiti tykkäsi ajaa fatbikella metsässä. Aino viihtyi kiipeilyseinällä ja Iisa ihastui jättipallolla pelattavaan joukkuepeliin kinballiin. Yksivuotiaan Vienan lempparijuttu oli juosta liikuntahallia ristiin rastiin. Lisäksi perhe kävi joka ilta polskimassa uimahallissa.

Oivalluksia arkeen

Liikunnallisten osioiden ja lajikokeiluiden lisäksi PHT:n perhekurssien ohjelmassa on ohjaushetkiä, joissa perheet pääsevät pohtimaan omaa arkea, hyvinvointia ja elintapoja erilaisten tehtävien avulla. Myös Järvenpään perhe sai ohjauksessa hyviä oivalluksia kotiarkeen.

“Neuvokas perhe -luennot herätti huomaamaan, että meidän perheellä on jo paljon hyvinvointia edistäviä asioita arjessa, mutta voitaisiin perheenä liikkua enemmän: käydä uimassa, pyöräillä puistoon tai vaikka etsiä yhdessä geokätköjä. Myös unen määrään, rutiineihin ennen nukkumaanmenoa, sekä ruutuaikaan kiinnitetään nyt enemmän huomiota”, Miia kertoo.

Lisäksi Miia sai kehonkoostumusmittauksen tuloksista uutta pontta alkaa kohottamaan kuntoa ja siinä pääsikin kurssin aikana jo mukavaan alkuun.

“Kaiken kaikkiaan kurssi oli huippujuttu, eikä voida muuta kuin suositella kaikkia kokeilemaan!”, Miia sanoo.

Kaipaako myös teidän perheenne tukea ja kannustusta lapsiperhearjen, hyvinvoinnin ja elintapojen tarkasteluun ammattilaisten ohjauksessa?