fbpx

Ohjaajaesittelyssä Maija Kuoppala

Kivitipussa PHT:n hyvinvointikursseja ohjaava Maija Kuoppala haluaa auttaa kurssilaisia löytämään uusia näkökulmia hyvinvointiin.

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Maija Kuoppala ja työskentelen vapaa-ajanohjaajana Hotelli Kivitipussa.  Työnkuvaani kuuluu myös Pysyvään muutokseen kurssien ohjaaminen ja kurssien tiimivastaavan tehtävät. Hotelli Kivitippu sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Lappajärvellä Euroopan suurimman Kraatterijärven rannalla.

Minkälaisia haasteita Pysyvään muutokseen -hyvinvointikursseille osallistujilla on?
Arjen haasteiden ja työelämän paineiden keskellä osallistujat kokevat omasta hyvinvoinnista huolehtimisen jääneen viime aikoina taka-alalle. Monilla on kokemusta myös erilaisista elämäntaparemonteista, jotka eivät kuitenkaan ole tuoneet toivottua pysyvää muutosta omiin tottumuksiin. 

Kenen mielestäsi kannattaa hakea Pysyvään muutokseen -hyvinvointikurssille?
Mikäli kokee, että nyt on oikea hetki pysähtyä miettimään omaa jaksamistaan ja siihen vaikuttavia tekijöitä ja on valmis sitoutumaan pienin askelin etenevään muutosprosessiin.

Minkälaisia oivalluksia osallistujat ovat tehneet kursseilla?
Pysyvä muutos lähtee todella pienistä arjen valinnoista. Osallistujien omat muutostavoitteet voivat muuttua kurssin edetessä: kurssin alussa voi tavoitteena olla painon pudotus, mutta harjoitusten ja keskustelujen myötä omien arvojen mukaiset tavoitteet selkiytyvät. Suurimmat oivallukset liittyvät yleensä siihen, kuinka oma mieli ja ajattelu ohjaa hyvinvointiin liittyviä valintoja.       

Mikä on mielestäsi parasta teidän kurssikohteessanne?
Hotelli Kivitipun ainutlaatuinen ympäristö tarjoaa erinomaiset puitteet pysähtyä oman elämän äärelle! Meillä on myös ajanmukaiset tilat sekä kokenut ja ammattitaitoinen tiimi muutoksen tueksi. 

Miten tämä kurssi eroaa perinteisestä elintapaohjauksesta?
Pysyvään muutokseen -kursseilla asiakkaan toivoma muutos kytkeytyy hänen tärkeänä pitämiin asioihin. Terveystiedon jakamisen sijaan asiakasta autetaan erilaisten harjoitusten ja keskustelujen kautta oivaltamaan omaan ajatteluun ja käyttäytymiseen liittyviä seikkoja.     

Mikä on mielestäsi parasta näiden kurssien ohjaamisessa?
Parasta näiden kurssien ohjaamisessa on se, että saa kysellen ja kannustaen kulkea asiakkaan rinnalla ja auttaa häntä löytämään uusia näkökulmia.  On tehnyt hyvää luopua perinteisestä tiedon jakajan roolista ja haastaa myös itsensä keskusteluissa, missä ei aina löydy yhtä oikeaa vastausta!  

Hae keväällä ja kesällä alkaville Pysyvään muutokseen -kursseille Kivitippun täältä

26.-29.4.  /  30.6.-2.7. /  29.9.-1.10.     

21.-25.5.  /   6.-8.8.   /  3.-5.12.               

1.-4.7.    /  17.-19.9.   /  14.-16.1. 2021 

Hae kesän perhekursseille Kivitippuun täältä

5.9.4.2021

20.24.6.2021

2.6.8.2021