KOHTEET JA KURSSIOHJELMAT

Tällä sivulla voit tutustua aikuisten hyvinvointikurssien kohteisiin ja malliohjelmiin. 

Kurssit sisältävät kolme (3) erillistä lähijaksoa, joiden pääsisältö on sama kaikissa kohteissa. Jokaiseen lähijaksoon sisältyy yksilöohjauskerta, ohjattua hyvinvointityöskentelyä ryhmässä sekä muuta ryhmäohjelmaa, kuten liikkumista tai ulkoilua. Ohjatun ohjelman lomaan jää myös runsaasti vapaa-aikaa, jota voi hyödyntää rauhoittumiseen tai omaehtoiseen tekemiseen.

Aikataulutuksen yksityiskohdat sekä ohjatun ohjelman tarkat sisällöt vaihtelevat kohteittain, riippuen kunkin kurssikohteen tarjonnasta ja puitteista. Kurssikohtaiset ohjelmat ja kutsu lähetetään ryhmään valituille aina viimeistään kaksi viikkoa ennen kunkin lähijakson alkua.

Hyvinvointikeskus Kyyhkylä

Kyyhkylä sijaitsee 7 kilometriä Mikkelin keskustasta. Luonnonkaunis Saimaan ranta, upeat harjumaisemat ja vuonna 1856 rakennetun kartanon vehreä puutarhamiljöö tarjoavat oivallisen paikan rauhoittumiseen arjen kiireiden keskellä! Kurssilaiset majoittuvat modernisti kartanon vieressä sijaitsevassa, vuonna 2011 valmistuneessa hotelli Rusthollissa.

Kyyhkylässä on viihtyisät puitteet hyvinvointikurssille kaikkina vuodenaikoina. Voit kokeilla mm. tennistä, frisbeegolfia, minigolfia ja lumikenkäilyä tai vaikka polkupyöräilyä harjumaisemissa. Kartanon mailta Saimaan rannasta löytyy myös soutuveneitä, sup-lautoja, kanootteja ja kirkkovene. Kyyhkylän kuntoutuskeskuksesta löytyy monipuoliset tilat liikuntaan sekä virkistävä allasosasto.  Hotellista löytyy myös saunat spa-osastoineen sekä rantasauna. Kesäaikaan vieraita palvelee myös kahvila Rantakyyhky rannan tuntumassa. Ammattilaisemme toivottavat Sinut tervetulleeksi hyvinvointikurssille!

Kyyhkylä
Kyyhkyläntie 9
50700 Mikkeli
Puh. 0440 203 320
www.kyyhkylä.fi

Hyvinvointi- ja liikuntakeskus Vesileppis

Hyvinvointi- ja liikuntakeskus Vesileppis Leppävirralla 5-tien välittömässä läheisyydessä on monipuolisen toiminnallinen kurssi- ja virkistyskohde. Luonto- ja järvielementtien läheisyys sekä monipuoliset liikuntapaikat houkuttelevat ja innostavat kurssilaisia liikkumaan myös omatoimisesti ryhmän oman ohjelman lisäksi. Saman katon alla toimivien kylpylähotellin, hiihtoareenan, jäähallin, keilahallin, monitoimihallin, useiden kuntosalien, liikunta- sekä hoitotilojen kokonaisuus luo kursseille loistavat puitteet.

Vesileppiksen alueen luja ammattilaisverkosto tekee saumatonta yhteistyötä asiakkaiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Hyvinvointikurssien ohjaajat ovat liikunnan ja  terveyden ammattilaisia, jotka ovat työskennelleet vuosia erilaisten asiakasryhmien kanssa. Ainutlaatuiset olosuhteet ja hyvinvoinnin ammattilaiset takaavat asiakkaille unohtumattoman kurssiviikon sekä motivaatioruiskeen kohti terveellisempää ja sujuvampaa arkea.

Vesileppis logo
 
Hyvinvointi- ja liikuntakeskus Vesileppis
Vokkolantie
79100 Leppävirta
Puh. 029 170 0170
www.vesileppis.fi      

 

Härmän Kylpylä

Härmän Kylpylä on kylpylähotelli keskellä lakeuksia Etelä-Pohjanmaalla, Kauhavan Ylihärmässä aivan Valtatie 19 vieressä. Kylpylän alueella on monipuoliset ulko- ja sisäaktiviteettimahdollisuudet, mutta paikan päällä voi nauttia myös luonnon rauhasta vaikkapa  laavulla peltomaisemia ihaillen. Kylpylässä on 25 metrin uima-allas, kuntoallas, keidasallas poreineen sekä kylmäallas. Saunaosastolla voi nauttia perinteisen saunan lisäksi höyrysaunasta tai turkkilaisesta saunasta. Wellness -osastollamme voi rentoutua hemmottelevissa hoidoissa. Hotellin kaikissa huoneissa on oma wc, kylpyhuone, sekä perusvarustelut kylpytakkeineen. Ravintoloissa nautitaan lähiruuasta ja kuuluisasta buffetista. Härmän Kylpylän ohjaajat ovat sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan ammattilaisia, ja heillä on vuosien kokemus niin yksilö- kuin ryhmäohjauksista.

 
 
 

Härmän Kylpylä
Vaasantie 22
62375 Ylihärmä
Puh. 06 4831 600
www.harmankylpyla.fi

Kruunupuisto

Kruunupuisto on hotelli ja kuntoutuskeskus keskellä Punkaharjun kansallismaisemaa, Saimaan rannalla noin 30 km päässä Savonlinnasta. Kruunupuistoon on vaivatonta saapua junalla tai omalla autolla.

Kruunupuistosta tekee ainutlaatuisen kauniisti vaalittu historiallinen miljöö upeassa luontoympäristössä. Hotellihuoneet ovat viihtyisiä ja hyvin varusteltuja. Liikunta on parasta harjuluonnossa kaikkina vuodenaikoina, mutta kuntosali, liikuntasalit, allasosasto ja rentoustilat tarjoavat myös toimivat puitteet liikuntaan sisällä. Ravintolassa nautitaan suomalaisesta kotiruoasta noutopöydästä, jossa tarjolla on aina kauden parhaita aineksia läheltä. Kruunupuiston henkilökunta koostuu kokeneista kuntoutuksen ja hyvinvoinnin ammattilaisista, jotka ohjaavat ja tukevat jokaista asiakasta kohti parempaa arkea ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. 

Kruunupuisto
Vaahersalontie 44
58450 Punkaharju
Puh. 044 763 9139
www.kruunupuisto.fi                                  

Kuortaneen Urheiluopisto

Kuortaneen Urheiluopisto sijaitsee upealla paikalla Kuortanejärven rannalla, keskellä Etelä-Pohjanmaata. Lähin iso kaupunki on Seinäjoki, jonne on noin puolen tunnin matka. Valtatie 66 kulkee aivan Urheiluopiston vierestä.

Kansainvälisenä urheilun valmennuskeskuksena Kuortaneella on mahtavat puitteet oman hyvinvoinnin hoitamiselle. Tilat ja ympäristö palvelevat erinomaisesti hyvinvointikurssien asiakkaita. Innostavat ja kannustavat ohjaajat ovat liikunnan ja hyvinvoinnin moniosaajia, joilta saa varmasti apua ja ohjeistusta oma kunnon ja jaksamisen ylläpitoon.

Kuortaneelta löytyy monipuolisia pelikenttiä ja urheilualueita sekä kuntosali, joita kurssilaiset voivat veloituksetta varata omaan käyttöön. Ulkona on luontopolku, kuntosali, hiihtoladut, upea hiekkaranta, sekä mahdollisuus vuokrata Sup-lautoja ja Fatbikeja. Oman kunnon testaamiseen on halukkaille saatavilla useita vaihtoehtoja. Kurssin kruunaa tietysti ilta rantasaunalla oman ryhmän kanssa. Majoitus tapahtuu mukavissa Resort 1-tason luhtitaloissa tai hotellissa. Ravintoloiden ylpeytenä on lähiruoka ja noutopöydät ovat täynnä maukasta ja monipuolista ruokaa. 

Kuortaneen Urheiluopisto

Kuortaneen Urheiluopisto
Opistotie 1
63100 Kuortane
www.kuortane.com

Kylpylähotelli Kunnonpaikka

Kylpylähotelli Kunnonpaikka on monipuolisesti palveleva liikunta- ja hyvinvointikeskus sekä kylpylähotelli, joka sijaitsee Itä-Suomen vehmaassa järvimaisemassa Kallaveden rannalla, vain kymmenen kilomeriä Kuopiosta pohjoiseen.

Kunnonpaikassa kurssilaiset pääsevät nauttimaan hyvästä ja raikkaasta olosta sekä herkullisesta ruosta. Kylpylässä on halukkaille tarjolla myös hemmottelevia hoitopalveluita. Henkilökunta koostuu pitkän kokemuksen ja vahvan ammattitaidon omaavista ammattilaisista, jotka ovat tukena kurssilaisten polulla kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Kuvahaun tulos: kunnonpaikka logo

Kylpylähotelli Kunnonpaikka
Jokiharjuntie 3
70910 Vuorela (Siilinjärvi)
Puh. 044 7476 111
www.kunnonpaikka.com 

Rokua Health & Spa Hotel

Rokua Health & Spa Hotel sijaitsee Rokua Geoparkin sydämessä ja Rokuan kansallispuiston kainalossa, keskellä Suomea. Kylpylä, 25 m uima-allas, hyvin varusteltu kuntosali, ylellinen Day Spa, lähiruokaa tarjoava ravintola, rauhallinen luontoympäristö ja ulko-ovelta lähtevät luontoreitit tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet virkistyä ja nauttia kurssin aikana.

Rokua Health & Spa Hotel
Kuntoraitti 2
91670 Rokua
Puh. 020 7819 200
www.rokua.com 

Virkistyshotelli Yyteri

Virkistyshotelli Yyteri sijaitsee 18 km Porin keskustasta, yhdellä Suomen kauneimmista rannikkoalueista. Hotellista voi astua suoraan 6 km pituiselle hiekkarannalle aaltoilevine dyyneineen ja vihreine keitaineen. Kaikki palvelut sijaitsevat kätevästi saman katon alla. Hotellissa on aulakahvila, uudistettu toiminnallinen kuntosali, joogasali sekä kylpylä, joka on asiakkaiden vapaassa käytössä aukioloaikojen puitteissa. Altaan reunalla voi ihastella merimaisemaa. Ulkoaltaassa vesi pysyy lämpimänä ympäri vuoden ja kuntoaltaassa on tarjolla vesiliikuntaa. Huoneissa on kylpyhuone suihkulla tai kylpyammeella, tv, hiustenkuivaaja, jääkaappi ja pöytätuuletin.

Hyvinvointikursseilla hyödynnetään ohjauksissa läheistä luontoa, yhteistyötä muiden paikallisten yritysten kanssa (mm. Hevospankin Harrastetalli) sekä sisätilojen monipuolisia mahdollisuuksia. Ammattitaitoiset ohjaajat huolehtivat siitä, että osallistujat saavat parhaimmat lähtökohdat toivomilleen muutoksille. 

Yyteristä on matkaa Tampereelle 126 km, Turkuun 152 km, Helsinkiin 256 km, Vaasaan 196 km, Seinäjoelle 198 km ja Lahteen 260 km. Julkisilla kulkuneuvoilla pääsee Virkistyshotelliin hyvin. Poriin pääsee junalla ja bussilla. Porin Matkakeskuksesta on suora bussiyhteys arkisin tunnin välein Yyterin, kesto n. 50 min. Viikonloppuna bussi kulkee myös useamman kerran päivässä.

Virkistyshotelli Yyteri - Tervetuloa Raikastumaan & Rakastumaan

Virkistyshotelli Yyteri
Sipintie 4
28840 Pori                                                                  
www.virkistyshotelli.fi

Vuokatti Sport

Vuokatti Sport on Kainuun kauniissa luontomaisemissa, Vuokatin laskettelurinteiden kupeessa lepäävä, urheiluopiston perimästä rakentunut aktiivinen elämyskeskus. Vuokatti Sportin ympäristö ja pohjolan parhaat liikuntapuitteet tarjoavat kurssilaisille motivaatiota ja intoa liikkumiseen sekä itsensä ylittämisen elämyksiä.

Hotellihuoneissa on erilliset vuoteet, jääkaappi, kuivauskaappi, vedenkeitin, televisio, suihku/wc ja hiustenkuivain sekä langaton internet-yhteys. Hotellihuoneet ovat savuttomia ja allergisille sopivia. 

Metsien keskellä siajitseva Vuokatti on helppo saavuttaa myös julkisilla liikennevälineillä. Matkaa Vuokattiin on Helsingistä 570 km, Rovaniemeltä 340 km, Kuopiosta 200 km, Oulusta 190 km. Lähin rautatieasema sijaitsee 30 km päässä Kajaanissa, jonne saapuu päivittäin useita junavuoroja, joista moniin on ajoitettu sopiva linja-autoyhteys Vuokatin suuntaan.  Lähin bussiasema on 6 km päässä Sotkamon keskustassa. Sekä kauko- että paikallisliikenteen linja-autot tuovat matkailijat kätevästi Vuokattiin ja kaukojunilta saapuessa lähimmät bussipysäkit sijaitsevat noin 500 m vastaanotosta. 

Vuokatti Sport
Opistontie 4
88610 Vuokatti                                                                
www. vuokattisport.fi