fbpx

Ohjaajaesittelyssä Henna Kiminki

Ryhmä aikuisia tanssimassa sisällä.
Sport & Spa Hotel Vesileppiksessä työskentelevän liikunta- ja hyvinvointiohjaaja Henna Kimingin mielestä parasta Pysyvään muutokseen -kurssien ohjaamisessa on oivallusten tuottaminen osallistujille.

Kuka olet ja mistä tulet? Olen Henna Kiminki, liikunta- ja hyvinvointiohjaaja ja -koordinaattori. Toimin Pysyvään muutokseen -kurssien ohjaajana Sport & Spa Hotel Vesileppiksessä, Leppävirralla, joka sijaitsee viitostien varrella, Kuopion ja Varkauden välissä.

Minkälaisia haasteita Pysyvään muutokseen -hyvinvointikursseille osallistujilla on?
Usein osallistujan henkinen tai fyysinen hyvinvointi on vaarassa. Ihmiset eivät jaksa yksin väsyneenä etsiä ratkaisuja ja opetella uusia tapoja. Jokaisella osallistujalla on oma lähtökohtansa kurssille hakeutumiselle ja haasteita on laidasta laitaan, kuten esimerkiksi työssä jaksamisessa, painonhallinnassa ja ruokailutottumuksissa.

Kenen mielestäsi kannattaa hakea Pysyvään muutokseen -hyvinvointikurssille?
Kurssille kannattaisi hakea kenen tahansa, joka kokee hyötyvänsä itselleen suodusta ajasta ja uuden perspektiivin löytämisestä omiin haasteisiinsa.

Minkälaisia oivalluksia osallistujat ovat tehneet kursseilla?
Osallistujat ovat kokeneet helpotusta siitä, ettei askeleiden tarvitse olla suuria. Ei ole pakko edetä suurin harppauksin, vaan pikkuhiljaa uusia taitoja opetellen. Osallistujat ovat huomanneet, että he ovat olleet valmiita tekemään muille hyvää, mutta eivät ole kokeneet olevansa itse riittävän arvokkaita saadakseen osakseen hyviä tekoja.

Mikä on mielestäsi parasta teidän kurssikohteessanne?
Vesileppiksessä on monipuoliset mahdollisuudet harrastaa ja liikkua sekä rentoutua kylpylässä. Osallistujia palvelee aurinkoinen ja ammattitaitoinen henkilökunta!

Miten tämä kurssi eroaa perinteisestä elintapaohjauksesta?
Vastauksia ei anneta valmiina, vaan jokainen pohtii ratkaisumalleja itse omiin haasteisiinsa. Tällöin ne ovat helpommin sovitettavissa omaan arkeen ja omat pohdinnat sitouttavat tehokkaasti tavoitteeseen. Armollisuudesta muistuttaminen havahduttaa pois orjallisuudesta ja sen havaitseminen, ettei tarvitse syyllistyä, tuottaa iloa.

Mikä on mielestäsi parasta näiden kurssien ohjaamisessa?
Parasta kurssien ohjaamisessa on oivallusten tuottaminen osallistujille! Avoimuus ja vertaisuuden tunne ovat myös tärkeitä, riippumatta ryhmän kokoonpanosta ja ryhmäläisten lähtökohdista.

Hae keväällä 2021 Vesileppiksessä alkaville Pysyvään muutokseen kursseille täältä

26.-29.01. / 06.-08.04. / 02.-04.08.      (hakuaika päättyy 29.11.2020)

13.-16.04. / 10. – 12.06. / 07.-09.10.         (hakuaika päättyy 12.02.2021)