Näin haet

1. Valitse sopivat kurssit ja täytä hakemus

Etsi itsellesi/perheellesi mieleiset kurssit ja siirry täyttämään sähköinen hakulomake. Aikuisten kursseille haettaessa tarkista, että pääset varmasti mukaan kaikille kolmelle lähijaksolle. Voit hakea kerralla enintään kolmelle jaksolle, joista yhden voit merkitä ensisijaiseksi toiveeksi. Hakuajan päätyttyä kurssit poistuvat haettavissa olevien kurssien luettelosta. Kaikki hakemukset käsitellään hakuajan päätyttyä jaksokohtaisesti.

2. Valintakriteerit

Valinnat tehdään kurssikohtaisesti taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein (Avustusasetus 14§). Esteitä valinnalle ovat aiempi tuettu loma tai hyvinvointikurssi viimeisen 18 kk:n aikana tai suuri määrä samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia, jolloin ryhmäkokojen puitteissa kaikkia ei ole mahdollista valita. Ensisijalla ovat ensimmäistä kertaa tuettuun toimintaan hakevat perheet ja aikuiset. Mikäli peruutuksia hakemallesi kurssille tulee pian kutsukirjeiden lähettämisen jälkeen, sinuun voidaan olla yhteydessä peruutuspaikan vastaanottamisesta.

3. Päätös valinnasta

Päätös valinnasta lähetetään vain myöntävän päätöksen saaneille viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Valintapäätös (kutsu ja lasku omavastuuosuudesta) tulee pdf-tiedostona osoitteesta no-reply@lotu.lomajarjestot.fi. Mikäli ilmoitat hakemuksessasi sähköpostiosoitteesi, saat viestin, jossa olevan linkin hyväksymällä sähköpostiosoitteesi aktivoituu. Saat tällöin kutsun ja laskun ensisijaisesti sähköpostiosoitteeseesi. Tarkista aika ajoin roskapostisi, ettei myönteinen valintapäätös mene roskapostiin tietokoneesi asetusten takia.

4. Omavastuun maksaminen

Omavastuun eräpäivä on 14 vrk laskun saapumisesta. Kun olet maksanut laskun ja suoritus on saapunut PHT:n tilille, lähetetään osallistumisestasi tiedot kurssin järjestävälle kohteelle. Kohde lähettää kaikille valituille osallistujille kutsukirjeen ja mahdollisesti muuta materiaalia kurssiin liittyen viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Huomioithan, että kurssin saaminen tuetusti omavastuuosuuden hinnalla edellyttää kaikkeen ohjelmaan osallistumista.