Näin haet

1. Valitse sopivat jaksot ja täytä hakemus

Etsi itsellesi/perheellesi mieleiset jaksot ja siirry täyttämään sähköinen hakulomake. Aikuisten kursseille haettaessa tarkista, että pääset varmasti mukaan kaikille kolmelle lähijaksolle. Voit hakea kerralla enintään kolmelle jaksolle, joista yhden voit merkitä ensisijaiseksi toiveeksi. Hakuajan päätyttyä jaksot poistuvat haettavissa olevien jaksojen luettelosta. Sähköisen hakemuksen lähetettyäsi saat hakijatunnuksen (ID numeron). Tunnuksen säilyttäminen helpottaa mahdollista PHT:n toimiston kanssa tapahtuvaa asiointia. Kaikki hakemukset käsitellään hakuajan päätyttyä jaksokohtaisesti yhdessä.

2. Valintakriteerit

Valinnat tehdään jaksokohtaisesti taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein (Avustusasetus 14§). Esteitä valinnalle ovat aiempi tuettu loma tai hyvinvointijakso viimeisen 24 kk:n aikana tai suuri määrä samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia, jolloin ryhmäkokojen puitteissa kaikkia ei ole mahdollista valita. Ensisijalla ovat ensimmäistä kertaa jaksolle hakevat perheet ja aikuiset. Mikäli peruutuksia hakemallesi jaksolle tulee pian kutsukirjeiden lähettämisen jälkeen, sinuun voidaan olla yhteydessä peruutuspaikan vastaanottamisesta. Muistathan, että mikäli tällä kertaa et tullut valituksi, voit aloittaa oman matkasi kohti virkeää ja terveellistä elämää.

3. Päätös valinnasta

Päätös valinnasta lähetetään vain myöntävän päätöksen saaneille viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Valintapäätös (kutsu ja lasku omavastuuosuudesta) tulee pdf-tiedostona osoitteesta no-reply@lotu.lomajarjestot.fi. Mikäli ilmoitat hakemuksessasi sähköpostiosoitteesi, saat viestin, jossa olevan linkin hyväksymällä sähköpostiosoitteesi aktivoituu. Saat tällöin kutsun ja laskun ensisijaisesti sähköpostiosoitteeseesi. Tarkista aika ajoin roskapostisi, ettei myönteinen valintapäätös mene roskapostiin tietokoneesi asetusten takia.

4. Omavastuun maksaminen

Omavastuun eräpäivä on 14 vrk laskun saapumisesta. Kun olet maksanut laskun ja suoritus on saapunut PHT:n tilille, lähetetään osallistumisestasi tiedot 1. askel-hyvinvointijakson järjestävälle kohteelle. Kohde lähettää kaikille valituille osallistujille kutsukirjeen ja mahdollisesti muuta materiaalia jaksoon liittyen viimeistään viikkoa ennen matkaa. Huomaathan, että jakson saaminen tuetusti omavastuuosuuden hinnalla edellyttää että osallistut jakson ohjelmaan.