Se tärkein askel – blogi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]blogikuva

JULKAISUVAPAA 1.2.2018

 

Mikä on parasta 1.askel-perhejaksoilla?

PHT:n kesän perhejaksot ovat nyt haussa. Jaksoilla tutustutaan uusiin liikuntamuotoihin, saadaan ajantasaista tietoa ravinnosta ja tietysti viihdytään perheenä. Mutta mikä perhejaksoissa on parasta ja mitä jäi kotiin vietäväksi? Näin vastasivat osallistujat:

 • Oli hienoa että oli monta päivää aikaa olla yhdessä, ilman että kukaan perheenjäsenistä lähtisi omiin menoihinsa. Seikkailupuisto oli elämys koko perheen kanssa yhdessä käytynä, ylitimme siellä omia rajojamme. Arkeen jäi ajatus terveellisemmästä syömisestä, ja liikkumisen tärkeydestä.
 • Piispalalle annan täyden kympin, tai joka tapauksessa maksimin. Loma oli mukava ja ohjelma monipuolinen sekä aikuisille että lapsille. Ruoka oli liiankin hyvää 😉 ei päässyt laihtumaan, vaikka paljon tuli liikuttua.
 • Pyrimme nykyään järjestämään aikaa liikkumiseen viikkorytmissämme. Myös omaan fyysiseen kuntoon ja siitä huolehtimiseen tuli uutta intoa.
 • perheelle yhteistä aikaa, lapset ja vanhemmat pois edes hetkeksi kännyköiden ja tv:n ääreltä
 • Uusi startti terveelliseen,säännölliseen ruokailuun. Jakson jälkeen olemme tietoisesti kiinnittäneet huomiota uneen, ruokaan ja liikkumiseen.
 • Jaksamista arkeen, mukavaa ja kiireetöntä yhdessäoloa.
 • Irtioton arjesta hienoissa puitteissa, ei tarvinnut huolehtia ruuasta ja ohjelmasta. Kiitokset Ukkohallaan!

 

Yksi nuoremmista osallistujistamme intoutui tekemään perhejaksosta vlogin eli videopäiväkirjan! Joona-poika kertoo matkavlogissaan Piispalan viikosta, johon kuului paljon liikuntaa, söpöjä kotieläimiä sekä tietenkin hyvä ruoka!

https://www.youtube.com/watch?v=-NdMvsGyHs0

Meille on tärkeää, että kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa. Siksi jaksot ovat veikkausvoittovaroin tuettua toimintaa, eli niille osallistuminen on erittäin edullista. Aikuisen omavastuu jaksoilla on 25€ / vrk, sisältäen majoituksen, ruoat ja ohjelman, lapsen omavastuu on 15 e / vrk. Työttömille jaksot tarjotaan puoleen hintaan eli käytännössä esim. viikon jakso (4 vrk) maksaa työttömälle 50 e.

Paula Ojanen

Viestintäkoordinaattori, PHT ry,

Voit hakea aikuisten 1.askel-jaksolle, jos olet työterveyden ulkopuolella, kuten työnhakija, itsensätyöllistäjä tai yrittäjä. Jos haet pariskuntana, riittää, että toinen kuuluu kohderyhmään. Perhejaksoille voivat hakea kaikki perheet, joilla on ainakin yksi alle 17-vuotias lapsi

 

 

 

[/vc_column_text][vc_column_text]dog-190292_960_720

JULKAISUVAPAA 11.9. Kuva: PIXABAY

 

Ensimmäiset askeleet uuteen

Uskallan väittää, etten ole ainoa, jolle elämäntapojen muutos on ollut aina vaikeaa. Minulla on tapana päättää, että ensi viikolla alkaa se uusi elämä. Juon vettä vähintään kolme litraa päivässä, lenkkeilen kiiltävissä trikoissani kuin tuulispää ja jaksan hymyillä pirteänä koko maailmalle. Koska olen uusi minä.

Ja sitten tulen töistä kotiin, käytän koiran ulkona ja istahdan ihan hetkeksi. Ja seuraavaksi onkin jo nukkumaanmenoaika. Ja jos ihan pienen sipsipussin nyt kuitenkin, uusimman Game Of Thronesin kyljessä…

Ja kuin huomaamattaan on jo perjantai. Ja päätän, että ensi viikolla alkaa uusi elämä. Koira tuhisee tyytyväisenä, se on liikuntansa saanut tälle viikolle, nuuhkinut naapuruston joka kulman etanavauhtia. Kun jalat ovat kaksikymmensenttiset, riittää pienempikin liike. Ehkäpä se nyt sitten riittää, että edes toinen pienessä perheessämme suorittaa.

Olen aina ihmetellyt sitä, miten on mahdollista, että mitä enemmän urheilee, sitä enemmän jaksaa. Kaiken järjen mukaan jos juoksee tunnin, pitäisi loppupäivän energia olla pudoteltu pitkin pururataa aika huolellisesti. Sen sijaan urheiltuani tai liikuttuani miten vaan, olen aina pirteämpi, jaksavampi, rauhallisempi. Tämän tietäen onkin outoa, että jään liian usein sohvalle uneksimaan. Vaikka tiedän, että lenkin jälkeen olo on urhea ja kovin kiiltävä.

Kun asiaa tarkemmin ajattelee, ei vaikeaa oikeastaan olekaan liikkuminen, itse tekeminen. Vaan kaikkein vaikeinta on ottaa se ensimmäinen askel, hypätä sohvalta lenkkitossuihin ja juoksemaan. Tai nostaa itsensä niskasta pyörän selkään, potkia vaikkapa vesijuoksemaan. Altaassa on jo vallan mahtava olo.

Mutta miten ottaa ensimmäinen askel? Meillä PHT:ssä se otetaan yhdessä, 1.askel-hyvinvointijaksoilla. PHT:n hyvinvointijaksot toteutetaan liikuntakeskuksissa sekä kylpylöissä ympäri Suomea, jossa osallistujan käytössä ovat ammattitaitoiset ohjaajat ja ennen kaikkea ryhmän tuki.

Meille on myös tärkeää, että kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa. Siksi jaksot ovat Stean tukemaa toimintaa, eli niille osallistuminen on erittäin edullista. Aikuisen omavastuu jaksoilla on 25€ / vrk, sisältäen majoituksen, ruoat ja ohjelman, lapsen omavastuu on 15 e / vrk. Työttömille jaksot tarjotaan puoleen hintaan eli käytännössä esim. viikon jakso (4 vrk) maksaa työttömälle 50 e.

Paula Ojanen

Viestintäkoordinaattori, PHT ry,

 

Voit hakea aikuisten 1.askel-jaksolle, jos olet työterveyden ulkopuolella, kuten työnhakija, itsensätyöllistäjä tai yrittäjä. Jos haet pariskuntana, riittää, että toinen kuuluu kohderyhmään. Perhejaksoille voivat hakea kaikki perheet, joilla on ainakin yksi alle 17-vuotias lapsi.

 

 

Kuvahaun tulos haulle imatran kylpylä
Yksi suosituimmpia kohteita 1.askel-jaksoille on imatran Kylpylä – eikä suotta! Kuva: Imatran Kylpylä

[/vc_column_text][vc_column_text]perheet_insta

JULKAISUVAPAA 11.9. Kuva: PHT ry

 

Viisi mahtavaa syytä hakea PHT:n hyvinvointijaksolle!

1.askel -hyvinvointijaksot järjestetään luonnonkauniissa liikuntakeskuksissa ja kylpylöissä ympäri Suomen ja kohteiden rautaiset asiantuntijat auttavat osallistujaa terveellisemmän arjen alkuun. Alla viisi asiaa, mitä osallistujat ovat kokeneet parhaaksi jaksojen anniksi:

 

 1. Ajankohtainen tieto ravinnosta ja liikkumisesta
 2. Uudet ystävät ja samassa elämäntilanteessa olevat ryhmäläiset
 3. Yhdessä ryhmän kanssa reippailun aloittaminen on mukavampaa
 4. Upea luonto ja rauha arjesta
 5. Omaa aikaa, niin itselleen kuin perheelle

 

Meille on tärkeää, että kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa. Siksi jaksot ovat veikkausvoittovaroin tuettua toimintaa, eli niille osallistuminen on erittäin edullista. Aikuisen omavastuu jaksoilla on 25€ / vrk, sisältäen majoituksen, ruoat ja ohjelman, lapsen omavastuu on 15 e / vrk. Työttömille jaksot tarjotaan puoleen hintaan eli käytännössä esim. viikon jakso (4 vrk) maksaa työttömälle 50 e.

Paula Ojanen

Viestintäkoordinaattori, PHT ry,

 

Voit hakea aikuisten 1.askel-jaksolle, jos olet työterveyden ulkopuolella, kuten työnhakija, itsensätyöllistäjä tai yrittäjä. Jos haet pariskuntana, riittää, että toinen kuuluu kohderyhmään. Perhejaksoille voivat hakea kaikki perheet, joilla on ainakin yksi alle 17-vuotias lapsi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]I am text block. Click edit button to change this text.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Vastaa