LOTU- asiakasrekisterin tietosuojaseloste alla.

Tietosuojaseloste (EU) 2016/679
Laadittu 24.5.2018

1. Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT ry (jäljempänä PHT )
Lintulahdenkatu 10
00500 Helsinki
asiakaspalvelu@pht.fiTietosuojavastaavan yhteystiedot: TietosuojavastaavaPasi Ylitalo / PHTpuh 020 144 1316pasi.ylitalo@pht.fi 
2. Henkilörekisterin nimi PHT ry:n lomatukirekisteri (LOTU-rekisteri)
3. Oikeusperusteet ja käyttötarkoitus

 

Henkilötietoja käsitellään henkilötietolain sekä valtionavustuksista annetun lain perusteella.
4. Käyttötarkoitus Henkilötietoja käsitellään Valtioneuvoston päättämien, Veikkauksen voittovaroilla rahoitettujen lomatukien myöntämiseksi,avustuspäätösten tekemiseksi ja muihin niihin liittyvien tehtävien hoitamiseksi.
5. Tietosisällöt

 

Rekisteröitynä rekisterissä käsitellään seuraavien henkilötietoryhmien tietoja:

Rekisteröityjen ryhmät

i. lomahakijat

ii. asiakkaan työntekijät

iii. asiakkaan yhteistyökumppanit

 

b. Henkilötietoryhmät

Päähakija

i. henkilötunnus

ii. nimi

iii. koulutus

iv. liitto

v. puhelinnumero

vi. sähköposti

vii. osoite

viii. siviilisääty

ix. työtilanne

x. puoliso

xi. tarvittavat apuvälineet

xii. erityisruokavaliot

xiii. lapset

xiv. talossa asuvien alle 18-vuotiaiden lukumäärä

xv. nettotulot / kk

xvi. mistä tulot muodostuvat

xvii. velat

xviii. taloudelliset, sosiaaliset, terveydelliset perustelut

xix. pituus

xx. paino

xxi. viitesuoritus

Hakijan puoliso

i. henkilötunnus

ii. nimi

iii. työtilanne, sähköposti

iv. apuvälineet

v. erityisruokavalio

vi. nettotulos / kk

vii. mistä tulot muodostuvat

viii. velat

Lapset / muut hakijat

i. hetu

ii. nimi

iii. apuvälineet

iv. erityisruokavalio

Työntekijät

v. nimi

vi. sähköposti

Yhteistyökumppanit

vii. yhteyshenkilön nimi

viii. yhteyshenkilön sähköpostiosoite

ix. yhteyshenkilön puhelinnumero

 

Rekisterissä on seuraavia arkaluontoisia tietoja:
Kyllä Ei
rotu tai etninen alkuperä tai poliittinen, filosofinen tai uskonnollinen vakaumus,  X
henkilöä on epäilty tai häntä on syytetty tai hänet on tuomittu rikoksesta,  X
terveydentilaa koskevat tiedot, X
seksuaalinen suuntautuminen, X
ammattiliittojen jäsenyys X
geneettiset tai biometriset tiedot X

 

 

6. Säännönmukaiset tietolähteet

 

LOTU- rekisterin tiedot saadaan henkilöltä itseltään hänen täyttäessään joko sähköisen tai paperisen hakukaavakkeen. Sähköinen hakukaavake on osa LOTU- järjestelmää.

Lisäksi PHT:n käsittelijä voi tehdä merkintöjä hakemusten tarkoituksen mukaisen käsittelyn toteuttamiseksi.

7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset

 

PHT ry voi luovuttaa tietoja voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittamissa rajoissa.

PHT ry voi luovuttaa loman toteuttamiseksi välttämättömiä tietoja palveluntuottajille loman toteuttamiseksi ja järjestämiseksi.

PHT ry voi luovuttaa tietoja viranomaiselle tai muulle ulkopuoliselle taholle siinä määrin kuin se on tarpeen rekisteröidyn lomaoikeuden toteamiseksi ja laskutuksen järjestämiseksi.

8. Tarkastusoikeus Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on talletettu. Tarkastuspyyntö

tulee lähettää kirjallisesti ja allekirjoitettuna rekisteriasioista vastaavalle henkilölle.

Tarkastuspyyntö voidaan myös esittää henkilökohtaisesti PHT ry:n toimipaikassa yllä mainitussa

osoitteessa asiakaspalvelun aukioloaikana.

9. Tietojen siirto

EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja ei siirretä Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.
10. Oikeus tietojen oikaisuun Rekisteröidyillä on oikeus vaatia rekisterissä olevan virheellisen tiedon korjaamista ilmoittamalla siitä rekisterinpitäjälle.
11. Rajoitusoikeus Rekisteröity voi pyytää PHT ry:tä rajoittamaan henkilötietojensa käsittelyä EU tietosuoja-asetuksen 18 artiklan mukaisesti.

Rekisteröidyn tulee esittää pyynnössä riittävät tunnistetiedot itsestään ja yksilöidä rajoitettavat tiedot. Rajoituspyyntö tulee toimittaa sähköisesti tai kirjallisesti allekirjoitettuna PHT:n tietosuojavastaavalle.

12.  Suoramarkkinoinnin suostumukset ja kiellot

(oikeus vastustaa)

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää tietojensa käyttäminen suoramainontaan, etämyyntiin tai muuhun

suoramarkkinointiin sekä mielipide- ja markkinatutkimukseen ilmoittamalla siitä rekisterinpitäjälle.

13. Henkilötietojen säilytysajat ja hävittäminen

 

 

Lomatukea hakeneiden ja saaneiden henkilöiden hakemuksella ilmoitettuja tietoja säilytetään 1 + 6 vuotta, jonka jälkeen tiedot poistetaan. Henkilö, joka ei ole tukea saanut, voi pyytää tietojensa anonymisointia lähettämällä pyynnön sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@pht.fi.
14. Rekisterin suojauksen periaatteet

 

PHT varmistaa kattavin teknisin, fyysisin ja hallinnollisin suojatoimin henkilötietojen tietoturvallisuuden. Henkilötietoa saavat käsitellä vain siihen oikeutetut henkilöt. Tietojen eheydestä ja luotettavuudesta huolehditaan ja tiedot ovat saatavilla käyttötarkoituksiinsa, kun niitä tarvitaan. Tietoturvallisuuden toteuttamisesta huolehditaan henkilötietojen käsittelyn suunnittelusta alkaen kaikissa henkilötietojen käsittelyn elinkaaren vaiheissa, aina tietojen tietoturvalliseen hävittämiseen saakka. PHT varmistuu kattavin sopimuksin ja ohjeistuksin sekä riittävin tarkastuksin myös PHT:n lukuun toimivien tietoturvallisesta henkilötietojen käsittelystä.
15. Valitusoikeus valvontaviranomaiselle Rekisteröidyllä on oikeus tehdä laittomiksi arvioimistaan henkilötietojen käsittelytoimista valitus Tietosuojavirastolle. Lisätietoja valitusoikeuden toteuttamisesta www.tietosuoja.fi.

 

PHT:n uutiskirjeen tietosuojaseloste.