Näin haet

1. Valitse sopiva jakso ja täytä hakemus

Kun olet löytänyt mieleiset jaksot, joille päätät lähettää hakemuksen, siirry täyttämään sähköinen hakulomake. Voit hakea kaikille haussa avoinna oleville, enintään kolmelle jaksolle, joista yhden voit merkitä ensisijaiseksi toiveeksi. Hakuajan päätyttyä jaksot poistuvat haettavissa olevien jaksojen luettelosta. Sähköisen hakemuksen lähetettyäsi saat hakijatunnuksen (ID numeron). Tunnuksen säilyttäminen helpottaa mahdollista PHT:n toimiston kanssa tapahtuvaa asiointia. Kaikki hakemukset käsitellään hakuajan päätyttyä jaksokohtaisesti yhdessä.

2. Valintakriteerit

Valinnat tehdään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein (Avustusasetus 14§). Esteitä valinnalle on aiempi tuettu loma tai hyvinvointijakso viimeisen 24 kk:n aikana tai suuri määrä samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia, jolloin ryhmäkokojen puitteissa kaikkia ei ole mahdollista valita. Ensisijalla ovat ensimmäistä kertaa jaksolle hakevat perheet ja aikuiset. Mikäli peruutuksia hakemallesi jaksolle tulee pian kutsukirjeiden lähettämisen jälkeen, sinuun voidaan olla yhteydessä peruutuspaikan vastaanottamisesta. Muistathan, että mikäli tällä kertaa et tullut valituksi, voit aloittaa oman matkasi kohti virkeää ja terveellistä elämää.

3. Päätös valinnasta

Myöntävä päätös valinnasta (kutsu ja lasku omavastuuosuudesta) tulee osoitteesta no-reply@lotu.lomajarjestot.fi pdf-tiedostona. Mikäli ilmoitat hakemuksessasi sähköpostiosoitteesi, saat viestin, jossa olevan linkin hyväksymällä sähköpostiosoitteesi aktivoituu. Saat tällöin kutsun ja laskun ensisijaisesti sähköpostiosoitteeseesi viikon sisällä hakuajan päättymisestä. Tarkista aika ajoin roskapostisi, ettei myönteinen valintapäätös mene roskapostiin tietokoneesi asetusten takia.

4. Omavastuun maksaminen

Omavastuun eräpäivä on 14 vrk laskun saapumisesta. Kun olet maksanut laskun ja suoritus on saapunut PHT:n tilille, lähetetään osallistumisestasi tiedot 1.askel-hyvinvointijakson järjestävälle kohteelle. Kohde lähettää kaikille valituille osallistujille kutsukirjeen ja mahdollisesti muuta materiaalia jaksoon liittyen viimeistään viikkoa ennen matkaa. Huomaathan, että jakson saaminen tuetusti omavastuuosuuden hinnalla edellyttää että osallistut jakson ohjelmaan.