AIKUISTEN HYVINVOINTIKURSSIT

Haaveiletko virkeämmästä olosta ja muutoksista omassa arjessa, mutta keinot ja motivaatio hyvinvoinnista huolehtimiseen ovat hukassa? Tuntuuko, että kaikki on jo kokeiltu tai et tiedä, mistä voisit aloittaa?

Me kaikki tiedämme, miten kannattaisi syödä, liikkua ja nukkua, jotta voisimme hyvin ja jaksaisimme elää mielekästä arkea. Usein omasta terveydestä ja kunnosta huolehtimiseen on kuitenkin vaikeaa löytää keinoja, kun työelämä ja arjen pyörittäminen vievät kaiken ajan ja energian.

PHT:n taloudellisesti tuetut aikuisten hyvinvointikurssit tarjoavat ammattilaisten tukea elintapojen ja jaksamisen haasteisiin sekä tutkitusti toimivat työkalut mielen ja kehon hyvinvointiin.

Kurssi sopii sinulle, jos

  • tiedät, miten sinun olisi hyvä liikkua ja syödä, jotta voisit paremmin, mutta elintapojen muutosyritykset eivät ole onnistuneet
  • kiire ja väsymys tuntuvat estävän omasta hyvinvoinnistasi huolehtimista
  • kärsit stressistä ja uupumuksesta työssä ja arjessa
  • et löydä motivaatiota terveellisten arkitottumusten noudattamiseen
  • olet avoin pohtimaan, miten ajatukset ja tunteet vaikuttavat tapoihisi ja tottumuksiisi
  • olet työikäinen ja taloudellinen tilanteesi vaikeuttaa hyvinvointipalveluihin hakeutumista
  • haluat sitoutua pitkäjänteiseen, kolmen lähijakson kurssikokonaisuuteen

Ainutlaatuinen kurssiohjelma

Hyvinvointikurssit koostuvat kolmesta lähijaksosta (3 + 2 + 2 vuorokautta), joilla voit rauhoittua ja pysähtyä pohtimaan omaan hyvinvointiisi liittyviä asioita kiireettömästi ja yhdessä samanhenkisen ryhmän kanssa. Jaksot jakaantuvat noin puolen vuoden ajalle, joten uudet taidot, ajatukset ja tavat jalkautuvat arkeesi pikku hiljaa, mutta pysyvästi.

Kursseille käytetään tutkittuun tietoon perustuvaa psykologista ohjausmenetelmää (arvo- ja hyväksyntäpohjainen lähestymistapa), jonka ovat kehittäneet hyvinvoinnin ja käyttäytymisen muutoksen asiantuntijat. Kurssin aikana omaksut psykologisen joustavuuden taitoja, joista on tutkitusti apua niin työelämän, elintapojen kuin jaksamisenkin haasteissa. Opit tunnistamaan hyvinvointiasi estäviä ajatuksia ja tottumuksia, sekä tekemään omaan arkeesi ja elämäntilanteeseesi sopivia terveysvalintoja. 

Kurssin ohjattu ohjelma sisältää psykologisen lähestymistavan mukaisia harjoituksia, ryhmäkeskusteluja hyvinvoinnin eri osa-alueista sekä innostavia liikuntakokeiluja. Lisäksi saat yhteensä kolme (3) henkilökohtaista yksilöohjausta. Kurssilla keskitytään hyvinvointia edistävien mielen taitojen harjoitteluun, ohjelma ei sisällä fyysisen kunnon mittauksia tai henkilökohtaisia kunto- ja ravitsemusohjeita. Tutustu kurssikohteiden malliohjelmiin täällä.

Edullinen omavastuuhinta

Kurssit ovat taloudellisesti tuettua järjestötoimintaa, joka rahoitetaan sosiaali- ja terveysministeriön myöntämällä avustuksella. Osallistuja maksaa kolmiosaisesta kurssikokonaisuudesta vain omavastuuosuuden 245 €, joka laskutetaan kolmessa osassa 105 € + 70 € + 70 €

Hinta sisältää majoituksen yhden hengen huoneessa, täysihoidon, ohjatun ryhmäohjelman sekä yhteensä kolme yksilöohjauskertaa. 

Työttömät ja lomautetut saavat omavastuun puoleen hintaan.

Kurssilaisten kokemuksia:

Keltatakkinen nainen makaa kivellä kädet levitettynä sivuille ja hymyilee.

Haku kesällä alkaville kursseille nyt käynnissä.

Loka-joulukuussa alkavat kurssit ovat avautuneet hakuun 1.5.

Sopiiko kurssi minulle?

Tee psykologisen joustavuuden testi

Kurssista on iloa ja hyötyä, kun terveydentilasi ja psyykkiset voimavarasi sallivat täysipainoisen osallistumisen kurssin ohjattuun ohjelmaan. Huomioithan, että kurssit eivät korvaa ammatillista kuntoutusta, sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita tai psykoterapiaa.

Nämä kurssit eivät sisällä fyysisen kunnon mittauksia eikä henkilökohtaisten kunto- ja ravitsemusohjelmien laatimista.

Jäikö kysyttävää?